Kış Kampı için Alan Önerileri

Kış Kampı için Alan Önerileri

Kış kampı yapmanın özellikle doğa sevenler için oldukça farklı bir yeri vardır. Yakılan ateş, söylenen şarkılar, dağların eşsiz beyaz örtüsü eşliğinde temiz hava bambaşka bir zaman diliminde gibi hissetmek için yeterlidir. 

Kış kampı için hazırlık yaparken mutlaka kıyafet yedeklenmelidir. Outdoor giyim ile ince ama korunaklı kıyafetler kolay taşınabilir ve kullanışlı olacağından keyifli bir tatil için destekleyici olacaktır. 

Kış Kampı İçin Mekanlar

Kış kampı için en fazla tercih edilen mekanlar dağlar olsa da göller de kış kampları için oldukça uygun yerlerdir. Her mevsimde farklı güzellikte olan ormanlar özellikle kar yağdığında kampçıların en çok tercih ettiği mekanlar haline dönüşür. Kış kampına çıkmadan önce mutlaka hava durumuna bakmanızda fazla var. 

Meteorolojik veriler eşliğinde özellikle kar yağmadığı zamanları kamp için seçmekte fayda var. Zaten oldukça soğuk olan bölgelerde bir de kar yağışıyla karşılaşmak biraz zorluk çıkarabilir. Kış kampı fazla ekipman gerektirir, kazmalar, kürekler, kaz tüyü montlar, uyku tulumları, eldiven, bere, termos vb. 

Kış kampı seven kampçılar için kış kampı için alan önerileri; 

Erciyes Dağı/Kayseri; 3917 metre yüksekliğe sahip dağ kampçılar için oldukça uygun bir bölgedir. Kayakçıların da en çok tercih ettiği dağ olan Erciyes Dağında kış kampı yapmak için telesiyejden sonra bir saatlik bir yürüyüş ile kamp alanına ulaşmak mümkün. 

Ilgaz Dağı/ Kastamonu; Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağı olan Ilgaz Dağı 2587 metre yüksekliğe sahiptir. Milli park olan bu dağda kamp yapmak oldukça eğlencelidir. Herkesin tercih ettiği bu kamp alanında yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. 

Uludağ/ Bursa kış kampı denildiğinde akla gelen ilk yerin Uludağ olması yanlış değildir. Oldukça fazla kamp alanı ile kış kampçıları için en çok tercih edilen yerlerden birisidir. 

Aladağlar/ Niğde; 52’den fazla zirvesi bulunan dağda dağcılık sık yapılan sporlar arasındadır. En yükseği 3500 metre olan zirvede kamp yapmak için oldukça fazla alan bulunmaktadır. 

Davraz / Isparta; 2637 metre yüksekliği olan dağa ulaşmak için merkezden yarım saatlik bir araba yolculuğu gerekmektedir. Kayak merkezinden yapacağınız kısa bir yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilirsiniz. 

Bozdağ/ İzmir; Ödemiş ilçesinde olan Bozdağ’ın en yüksek noktası 2159 metredir. Ege Bölgesinin en yüksek üçüncü dağı olan Bozdağ kış kampı için oldukça uygundur. Kamp yapmaya uygun için göl kenarı da bulunmaktadır. Bazı bölgelerinde elektrik, tuvalet restoran gibi hizmetler bulabileceğiniz tesisler de yer almaktadır.

Kızlar Sivrisi / Antalya; Elmalı ilçesinde yer alan kızlar sivrisi Batı Akdeniz’in en yüksek dağıdır. 3070 metre yüksekliğe ulaşan dağ kış kampı yapmak için en fazla tercih edilen kamp alanlarından birisidir. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar