Kamburluk Sporla Düzelir mi?

Kamburluk Sporla Düzelir mi?

Kamburluk, geçmişten günümüze kadar gelmiş fiziksel bir şekil bozukluğudur. Başın vücuda göre daha önde olduğu, sırtın ise normalden daha fazla çıkık olduğu hastalığın diğer bir adı kifozdur. 15 yaşlarında başlayan kamburluk belirtileri ile beraber çok geçmeden doktora gidilmeye ihtiyaç duyulur çünkü ağrılar ve gözle görülen belirtiler ortaya çıkar. Günümüzde artan teknoloji sayesinde sorunların en ince detayına kadar inilebiliyor ve daha kapsamlı bir tedavi uygulanabiliyor. Bunların etkisini küçük yaştan itibaren azaltmak ve ağrılarını engellemek için ne yapılabilir ve kamburluk sporla düzelir mi gibi soruların cevaplarını bu bloğumuzun devamında bulabilirsin.

Kamburluk sporla düzelir mi?

Kamburluk, geçmişten günümüze kadar ulaşan fiziki bir problemdir. Bunun çözüm yolu ise diğerlerine kıyasla istikrar ve azimdir. Teşhis konulduktan sonra gidilecek olan fizik tedavi uzmanının tavsiyeleri ve söyledikleri önem taşımaktadır. Uzmanın liste halinde vereceği spor programını hafta içerisinde aksatmadan uygulamak kamburluk sorununu çözecek, kökten çözmese bile minimal hale getirecektir. Anlaşıldığı üzere kamburluğun sporla düzelmesi, gerekli şartlar sağlandığı takdirde mümkündür.

Duruş bozukluğu ile karıştırılmamalı

Kifoz, doğuştan gelen bir genetik bir şekil bozukluğudur. Küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkan bu hastalık her duruş bozukluğuyla aynı anlama gelmemektedir. Duruş bozukluğu, ilerleyen yaşlarda da çıkabilen bir rahatsızlıktır. Gün içerisinde yanlış durmak, ders çalışırken sürekli eğik oturmak, çalışırken dik durmamak gibi bir sürü etkenin sürekli tekrarlanmasıyla meydana gelebilir. Duruş bozukluğunu ve kamburluğu sporla düzeltebilirsiniz. Duruş bozukluğunu aynı zamanda beslenme de tetiklemektedir. Gün içerisinde gerekli vitaminlerin alınmaması durumunda da bu tür sorunlar meydana gelebilmekte. 

Bu rahatsızlıkta da ana etken yine spordur. Aşırıya kaçmadığı sürece sporun kötüsü olmaz. Dışarıda yürüyüş yapmak veya çok ağır olmayacak şekilde direnç antrenmanları uygulamak önemlidir. Bu yüzden kamburluğun sporla düzelmesi önem taşımaktadır. Bunun yanında gerekli vitaminlerin de tedarik edilmesi önemlidir.

Bloğumuzda yer alan yazılar sadece tavsiye niteliğindedir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka doktora gitmeli ve kontrollü olarak spor yapmalısınız. Aksi halde iyileşme sağlamak yerine daha fazla kendinize zarar verebilirsiniz. Bu durumların önüne geçmek için hekim kontrolü son derece önemlidir. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar