Skolyoz Sporla Düzelir mi?

Skolyoz Sporla Düzelir mi?

Teknolojinin artmasıyla beraber hastalıkların da türü artmış durumda. Var olan imkanların gün geçtikçe çoğalması, koyulabilecek teşhislerin daha şeffaf olmasını sağlıyor. Fiziksel hastalıklardan en yaygın olanların ana kaynaklarından biri omurgadır. Omurgadan kaynaklı olan hastalıklar, genelde ağrıların baş göstermesiyle ortaya çıkıyor. O yüzden belinizde veya sırtınızda devamlı oluşan ağrılar farklı hastalıkların göstergesi olabilir. Skolyoz gibi omurga rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisi daha kaliteli bir hayat sürebilmeniz için son derece önemlidir. Peki bu skolyoz nedir ve sporla düzelir mi, tüm bunları sizler için blogumuzda derledik.

Skolyoz nedir?

Skolyoz, omurganın sırt veya bel bölgesinde gösterdiği eğrilerdir. Dış görünüşe etkisi ise tamamen türüne ve ağırlığına bağlıdır. Kimi skolyoz türlerinde bu hastalık fiziksel görünümü etkilememektedir. Bununla beraber ağrılar da normalin üstünde olabiliyor. Normal bir omurganın kıvrımından daha fazla eğriye sahip olmasıyla ortaya çıkan skolyozun belirtileri bebeklikten anlaşılabilir. 

Skolyoz sporla düzelir mi?

Skolyozun net bir tedavisi olmamakla beraber spor da bu tedavi yöntemlerinden biri değildir. Spor, şüphesizdir ki birçok hastalığa derman olmaktadır fakat skolyozda işler biraz değişebiliyor. Genel olarak cerrahi operasyonlarla 20 derecenin altındaki eğriliklere direkt olarak tedavi uygulanmaktadır. Bunun dışında sporun ise skolyoza etkisi duruşudur. Spor sayesinde daha dik bir duruşa sahip olunmasıyla beraber fiziksel kusurların önüne geçilebilir. 

Sporun skolyoza zararı var mı?

Skolyoz hassas bir hastalıktır. Bu yüzden yapılacak sporlarda da dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Tenis ve yüzme gibi sporlarda tek tarafa ağırlık verilmemesinin yanında başka spor dallarında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmakta. Direnç veya ağırlık antrenmanlarında çok yüksek kilolara girilmesi, skolyozu tetikleyebilir ve daha büyük sorunları beraberinde getirebilir.

Skolyozun tedavisi nedir?

Skolyozun tedavi seçenekleri arasında farklı opsiyonlar bulunmaktadır. Korse yardımı ve fizik tedaviyle beraber etkilerinin azaltılmasına yardımcı olacak uygulamalar bulunmaktadır. Bunun yanında doğrudan cerrahi tedavi yöntemiyle müdahale edilmektedir. Burada önemli olan ise müdahaleden sonra skolyozun tekrar ne kadar artış gösterdiğidir ve bu durum düzenli olarak gözlemlenir.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar