Kas Erimesi Neden Olur - Belirtileri Nelerdir ?

Kas Erimesi Neden Olur - Belirtileri Nelerdir ?

Vücudun sağlıklı olabilmesi için kasların sağlıklı olması önemli olduğundan kas erimesi belirtileri de her yaş kesimi tarafından yakından takip edilmelidir. Genelde yaşlılarda olmasına rağmen gençler arasında da kas erimesi görülebilmektedir.

Kas Erimesi Nedir?

Kas erimesi tanımı itibariyle kas kütlesinin kaybolmasıdır. Normal koşullarda yaşlılık ile birlikte bir miktar kas kütlesi kaybı doğaldır. Fakat şiddetli kas kaybı yaşandığında bu durum sarkopeni olarak adlandırılır. 30 yaşına kadar kas gelişimi devam etmektedir. 30 yaşından sonra ise kas kütleleri kaybolmaya başlar. Özellikle hareket etmeyen kişilerde her on yılda bir kas kütlelerinde yüzde 3 – 5 arasında kayıp yaşanır. 


Kas Erimesi Neden Olur?

Kas erimesi nedenleri arasında şu etmenler gösterilebilir;

Yaşlanma, 

Hareketsiz, spor yapmadan yaşamak, 

Kötü ve yetersiz beslenme, 

Hormon seviyelerinin yaşlılık ile azalması, 

Stres, 

Sigara ve alkol çok kullanmak, 

Düşük ağırlıkta olmak, 

Kronik sağlık sorunları, 

Genetik faktörler kas erimesinin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır.

Kas Erimesi Belirtileri Neler? 

Kas erimesi belirtileri şu şekildedir;

Zayıflık,

Halsizlik,

Enerji düşüklüğü,

Dengede kayıp yaşama,

Merdiven çıkarken zorlanma, 

Fiziksel güçte zayıflama, 

Fiziksel etkinlikleri yaparken zorlanma kas erimesi belirtileri arasında yer alır.

Kas Erimesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kas erimesinin kesin tedavisi bulunmamakla beraber yapılabilecek en iyi şey önlem almak ve kas kas kaybının önüne geçmektir. Spor yaparak, sağlıklı beslenerek ve formunuzu koruyarak kas erimesinin oluşumunu engelleyebilirsiniz. 

Bunun yanında kas erimesi başladığında birtakım yöntemler ile erimenin büyümesini durdurmak da mümkündür. Ancak kas erimesini durdurmak için şimdilik tıbbi ilaç veya cerrahi yöntem bulunmamaktadır. Tıp bu konuda hormon tedavisi üzerinde yoğunluk göstermektedir. Diğer bir araştırması devam eden tedavi yöntemi de ürokortindir. Hipofiz bezinde yer alan ACTH hormon salınımını arttıran ürokortin tedavisi ile kas erimesinin önüne geçileceği tahmin edilmektedir. Ama kesin olarak bu yöntem de kanıtlanmış değildir. Bu yüzden en iyi yöntem kas erimesine sebep olabilecek durumlardan kendinizi korumaktır. Özellikle sportif faaliyetler yapmanız kas erimesini önlemek için çok önemlidir.Spor yaparken ihtiyacın olan ürünler Sneaks Cloud'da!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar