İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi Projesi

İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi Projesi

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan basketbolseverleri sevindirecek bir haber geldi. İstanbul, 10. Yıl Cad. Zeytinburnu'nda bulunan, boyutları dolayısıyla Türkiye’nin en büyük 3. salonu olan ve yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkımına 2018 tarihinde başlanmıştı. Yerine ise Basketbol Gelişim Merkezi yapılması planlanmakta.


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Ekim ayında bir araya gelerek yapılacak projeyi değerlendirdi. Projenin tasarımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TBF iş birliği ile yapıldı, sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında inşaat anlaşması imzalandı. 2023’te yani Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul’a dev bir Basketbol Gelişim Merkezi kazandırılması planlanıyor.



Basketbol Gelişim Merkezi Projesi, 68 bin 800 metrekare alana kurulacak ve içerisinde 10 bin kişilik spor salonu yer alacak. Yılda 8 binden fazla maçın oynanacağı 3 adet altyapı salonu, milli takımların çalışmalarını yapabileceği milli takım antrenman salonu ve kamp merkezi bulunacak. Basketbol Gelişim Merkezi’nde ayrıca, basketbol müzesi, basketbol kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme-içme alanları ile modern bir otel de yer alacak.


Maçlar, turnuvalar, etkinlikler ve organizasyonlarla ev sahipliği yapması planlanan merkezin 24 saat yaşayan bir alan olması hedefleniyor. Şimdiden İstanbullular için merak uyandırmaya başladı diyebiliriz.





İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar