İftarda Sofranıza Ekleyebileceğiniz Serinletici 5 İçecek Tarifi

İftarda Sofranıza Ekleyebileceğiniz Serinletici 5 İçecek Tarifi

Ramazan ayı yaklaşıyor ve hepimiz bu özel ayın manevi atmosferini hissetmeye başladık. Ramazan ayının en güzel yanlarından biri de iftar sofralarında paylaşılan nefis yemekler ve içeceklerdir. Bu yazıda, size iftar sofralarınızı renklendirmek için beş adet ezzetli içecek tarifi sunacağız.

Ramazan Şerbeti

Ramazan ayına özel olarak hazırlayabileceğiniz bir içecek tarifi, susuzluğunuzu giderecek, kan şekerinizi düzenleyecek ve sindiriminizi düzenleyecek bir şerbet. Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan ev yapımı içeceklerin en özel olanlarından biri olan şerbetler, kuru veya taze meyvelerin yanı sıra baharatlardan aldığı tat ve renklerle sofralarımızı şenlendiriyor.

Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı vişne
  • 10 adet kurutulmuş erik
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 5 gram taze zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil

Taze ve lezzetli bir yaz içeceği olan Ramazan şerbeti için öncelikle suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynatın. Şerbetin tatlılığını artırmak için toz şekeri de kaynayan suya ekleyin ve karıştırın. Ardından sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın. En son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün ve ocaktan alın. Hazırladığınız Ramazan şerbetini süzgeç yardımıyla süzerek tanelerini ayıklayın. Son olarak, şerbeti bir sürahiye alıp buzdolabında soğutun. Serin ve ferahlatıcı Ramazan şerbetinizi soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Naneli Ayran

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının olmazsa olmazı ayranı, farklı bir tarifle denemeye ne dersiniz? Yoğurdu pütürleri dağılıncaya kadar blenderdan geçirip, içine taze nane yapraklarını da ekleyin. Karışım homojen hale gelince su ve tuzu ilave edin. Tuzu tamamen eriyinceye ve ayran köpürünceye kadar karıştırın. Hazırladığınız naneli ayranı buzluğa koyarak soğutabilir ve servis etmeden önce üzerine taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz. İftar sofralarınızda serinletici bir içecek alternatifi olarak naneli ayranı deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Vişne Komposto

Ramazan ayında içimizi ferahlatacak, kolay yapımıyla pratik bir içecek arayışındaysanız, vişne kompostosu tam size göre! Taze veya dondurulmuş vişne kullanarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli içecek, iftar sofralarınıza renk ve tat katacak. Vişne, su ve toz şeker gibi basit malzemelerle hazırlanan kompostoyu, buzdolabında soğutarak serinletici bir şekilde servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 800 gram vişne
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Ramazan ayına özel bir tatlı şerbet tarifiyle karşınızdayız! Taze ya da dondurulmuş vişne kullanarak yapabileceğiniz bu tarif, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

İlk olarak, sap kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız vişnelerin suyunu süzdürün. Derin bir tencereye su ve toz şeker ekleyin ve tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.

Kaynamaya başlayan şerbet karışımına vişne tanelerini ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Vişnelerin dağılmaması için fazla karıştırmamaya dikkat edin ve kompostoyu kısık ateşte pişirin.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, çubuk tarçın ve karanfilleri çıkartın ve şerbeti oda sıcaklığına kadar ılınması için bekletin. Sonra buzdolabına koyarak soğutun.

Vişnelerin taneleriyle birlikte servis edeceğiniz bu lezzetli komposto, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Afiyet olsun!

Limonata

Ramazan ayında tüketebileceğiniz sağlıklı içeceklerden biri de limonata! Hem serinletici hem de diyet dostu olan limonata yapımı oldukça kolay.

Malzemeler

1 adet limon

1 adet portakal

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

3 litre su

İşte tarifi:

Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup bir gece boyunca dondurun.

Daha sonra buzluktan çıkan portakal ve limonu 10 dakika kadar bekletin.

Mutfak robotunun içerisine limon ve portakalı 4'e bölerek koyun.

İyice ezilene kadar robottan geçirdikten sonra şekerle ovabilirsiniz.

3 litre suyun içerisine şekerle ovduğunuz karışımı ilave ederek, limon tuzu da ekleyin.

Güzelce karıştırın. Ardından bir kaba temiz bir tülbent geçirin. İçeceği tülbentten geçirin.

Posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. Renk vermeyi bırakana kadar sıkma işlemine devam edin.

Dolapta yarım saat beklettikten sonra iftar veya sahur sofralarınızda serinletici bir içecek olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Gül Şerbeti

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan gül şerbeti, iftar sofralarına ayrı bir güzellik katıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz gül şerbeti tarifi ile bu lezzeti sofranızda siz de deneyebilirsiniz. 

Malzemeler

25-30 adet kırmızı pembe tonlarında kokulu gül

3,5 litre kaynar su

2 su bardağı şeker

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı limon tuzu

Güllerin yapraklarından ayırıp bol suyla yıkayın ve tozun içinde kalmaması için süzgeç yerine bir kaba su koyarak elle yaprakları yıkayıp başka bir kaba alın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

Yaprakları geniş bir kaba alıp üzerine şeker, limon suyu ve limon tuzunu ilave edin. Rengini vermesi için iyice ovun ve üzerine 3,5 litre kaynar su ekleyin.

Karışımı 2-3 saat bekletin.

Süzmek için tülbent veya süzgeç kullanın ve soğuması için buzdolabına koyun.

İftar için serinletici bir içecek olarak servis edebilirsiniz. Şerbet fazla gelirse pet şişelere koyup buzluğa atabilir ve dilediğiniz zaman çıkararak tüketebilirsiniz.

Bu beş içecek tarifiyle iftar sofralarınızda hem kendinizin hem de sevdiklerinizin serinlemesi ve lezzetli bir şeyler içmesi için birçok seçenek sunabilirsiniz. Ayrıca bu tariflerin malzemelerini istediğiniz gibi değiştirerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızda bu içecekleri deneyebilir, en sevdiklerinizi tekrar tekrar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar