Alkali Beslenme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Alkali Beslenme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde hızla artan fast food yemek kültürüyle beraber sağlıksız beslenme de boy göstermekte. Okul çıkışında arkadaşlarla yenilen pizzalar, çalışan kişiler için pratik olsun diye öğle yemeklerinde yenilen hamburgerler gibi birçok durumla karşı karşıya kalmaktayız. Alkali beslenme ise tam bu noktada tamamlayıcı duruma gelmektedir. Sağlıksız beslenme ile alamadığımız vitamin ve minerallari bizlere kazandırmaktadır. Sadece yediklerimiz ile değil, aynı zamanda yemediğimiz zamanların da önemli bir düzenleyici unsuru haline gelmektedir.

Alkali Beslenme Nedir?

Alkali beslenme hakkında bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri, eksik vitamin ve minerallerin alınmasıdır. Bu dengeli beslenme türünün diğer bir artısı ise vücudumuzdaki pH seviyesini dengede tutar. Normal bir insan vücudundaki pH değeri 7.30 ile 7.45 arasındadır. Bu değerin sapmasıyla beraber vücudumuzda obezite, diyabet ve hatta kansere kadar yol açan durumlar meydana çıkabilmektedir.

Alkali Beslenmenin Faydaları

İlk olarak alkali beslenme, kanser başta olmak üzere kireçlenme gibi hastalıkların da önüne geçebilme özelliğine sahiptir. Genel olarak 40 yaş üzeri insanların uygulayacağı bir program olarak görülen alkali beslenme yanlış bir kanıyı üzerinde barındırmaktadır. Diyet yapmak isteyen kişiler için de vezir görevi görmektedir. Kilo verirken yaptığımız en büyük hatalardan biri, sağlıksız ve şok diyet programlarını uygulamaktır. Alkali beslenme ise genel diyet programlarına kıyasla vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır.

Güne dinç başlamamızı sağlayan alkali beslenme, vücudumuzda sağladığı pH dengesiyle beraber sadece estetik açıdan iyi görünmemizi değil fiziksel olarak da sağlıklı hissetmemizi sağlamaktadır. Pandemi dönemiyle ihtiyaç duyduğumuz bağışıklık sistemimizi güçlendirmede yardımcı rol alır. Yeşil beslenme tabanına dayalı alkali beslenme, aynı zamanda doğal bir antibiyotik de olmaktadır.

Alkali Gıdalar

Meyve

Sebze

Doğal Zeytinyağı

Lor peyniri

Yeşillik

Pekmez

Yeşil çay

Fındık veya ceviz

Baklagiller

Alkali beslenme sırasında uzak durulması gerekenler

Et

Tuz

Şeker

 Alkol

Süt ve süt ürünleri

İşlenmiş gıdalar

Alkali beslenme sporla da desteklediğinde daha sağlıklı bir vücut elde etmek mümkündür. Sneaks Cloud'da ihtiyacınız olan tüm spor giyim ürünlerini bulabilirsiniz. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar