Fitness Yapmak Boyu Kısaltır mı?

Fitness Yapmak Boyu Kısaltır mı?

Dünyada sayısız spor bulunmaktadır. Her sporun çalıştırdığı yer ve etki ettiği kas grupları farklılık göstermektedir fakat hepsinin tek bir ortak noktası bulunmakta: Sağlık. Sağlık konusunda çoğu kişi çekinceli davranmaktadır. Ömrü uzatmak için veya erken yaşta yatalak olmamak için herkes bir yolu denemek ister fakat kimse spor yapmak istemez. Uzun vadede uzun ve sağlıklı bir ömür vadeden bu aktiviteyi farklı dallarla gerçekleştirebilirsin. 

Spor dallarının birçok kolu bulunmaktadır. Örneğin futbola yeteneği olan çocuk, küçük yaşta keşfedilir ve altyapı takımları tarafından yetiştirilir. Benzer örnek basketbol, yüzme ve benzeri için de geçerlidir. Diğerlerine kıyasla farklı bir spor dalı var ki burada işler biraz daha değişiktir. Fitness, futbolun aksine başkaların seni keşfetmesiyle değil senin kendini keşfetmen ile ilgilidir. Kendini bulduğun an ve spor salonunda vakit geçirirken eğlendiğini farketmen, ağırlık antrenmanlarına karşı olan ilgini ve estetik gözükmeyi istediğini gösterir. 

Her sporun olduğu gibi fitness yapmanın da bazı sorunları vardır. Öncelikle sakatlanma riski, her sporda olduğu gibidir. Yüksek ağırlıklarla yapılan tekrarlar sırasında yaşanacak omuz sakatlığı, sizlere sorun yaşatabilir. Bunun yanında merak edilen ve yanlış bilinen bir gerçek daha var. 

Fitness Yapmak Boyu Kısaltır mı?

Halk arasında dilde oldukça yaygın olan “Genç yaşta ağırlık kaldırırsan boyun uzamaz…” gibi cümlelerle spor geciktirilmektedir. Fakat bilinenin tam aksine gelişme döneminde yapılan ağırlık antrenmanları, boyu kısalmak yerine uzatma ihtimalini artırmaktadır. Kas gruplarını düzenleyici ve estetik bir biçime sokan bir spor dalının böyle bir zararının olabilme ihtimali sence de garip değil mi?

14 yaşında, 15 yaşında spor yapmak boyu kısaltır mı gibi çokça merak edilen sorular bulunuyor. Özellikle bu yaş grupları, ergenlik döneminde olduğu için fazlasıyla testosteron hormonu salgılanmaktadır. Bu hormon, kişinin büyümesi ve gelişmesine yardımcı olan bir mekanizmadır. Bu noktada bu enerjinin bu yöne kullanılmasıyla ve ihtiyaç duyulan hareketlerin yapılmasıyla beraber boy konusuyla ilgili istediğin sonucu alabilirsin.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar