Evden Çalışırken Seni Rahatlatacak Boyun Egzersizleri

Evden Çalışırken Seni Rahatlatacak Boyun Egzersizleri
#fitness

Sen de ofis hayatına ara verip evinde spor kıyafetlerinle rahat bir şekilde çalıştığın bir dönemde misin? Her ne kadar evden çalışmanın en güzel yönlerinden biri işe gidip gelme yorgunluğunun ortadan kalkması olsa da seni bekleyen bir problem daha var: Boyun tutulması ve boyun ağrıları! Oysa bilgisayar başında saatlerce hareketsiz bir şekilde çalışmanın boynuna yüklediği o dayanılmaz ağrıları hafifletmek için yapabileceğin çok basit boyun hareketleri var. Düzenli bir şekilde yapacağın boyun egzersizleri hareketleri işe ara verip küçük molalar vermen için de büyük bir fırsat. 

1. Omuzlarla Daire Çizme Hareketi

Bu hareket çok tanıdık gelebilir belki, ama her zaman işe yaradığını ve boynunu rahatlattığını unutma. Önce ayağa kalk ve vücudunu dik bir şekilde tutarak omuzlarını bir tam daire çizecek biçimde geriye doğru çevirmeye başla. Her bir daire hareketinde boyun kaslarının yavaş yavaş esnemeye başladığını hissetmenin keyfini yaşa. 

2. Omuzları Kulaklara Çekme Hareketi

Boyun tutulması egzersizleri arasında yer alan diğer hareket, omuzlarını kulaklarına çekme hareketi. Ayakta dik bir pozisyonda dururken omuzlarını kulaklarına doğru çekerek yukarı kaldır ve boyun kaslarının gevşemesi için bu pozisyonda 5 saniye boyunca bekle.

3. Kürek Kemiklerini Birbirine Yaklaştırma Hareketi

Boyun ağrılarını hafifletmeye yardımcı olan bu hareket için de önce ayağa kalk. Ellerini beline koy ve kollarını geriye doğru götürerek kürek kemiklerini birbirine doğru yaklaştırmaya çalış. 5 saniye bu pozisyonda bekle ve gevşe.

4. Başı Yana Doğru Çekme Hareketi

Bu hareketi işinin başından kalkmadan da yapabilirsin. Sandalyede dik otururken bir elinle sandalyenin oturduğun kısmından tut. Diğer elini ise başının üzerinden tutarak başını yana doğru çek. 30 saniye bekleyerek rahatlamaya çalış.

5. Öne Doğru Yaylanma Hareketi

Boyun gerdirme egzersizleri arasındaki diğer hareket için bir duvar köşesine geçerek yüzün duvara dönük şekilde ayakta dik dur. Vücudunla T harfi yapacak şekilde dirseklerini 90 derece bükülü olarak kollarını duvara tamamen yerleştir. Kollarını duvardan kaldırmadan, başını öne eğmeden ve topuklarını yerden kaldırmadan öne doğru yaylanmaya başla.

6. Çeneyi Göğüse Değdirme Hareketi

Bu hareketi de otururken yapabilirsin. Dik bir şekilde otururken başını öne doğru eğerek çeneni göğsüne doğru değdirmeye çalış. Ardından başını yavaşça kaldırarak dik duruma getir.

7. Başı Arkaya Doğru Yatırma Hareketi

Boyun ağrısı egzersizleri arasında belki de en fazla yapılan hareket bu olsa gerek. Birçok kişinin boynunu rahatlatmak için gün içinde farkında olmadan birçok kez yaptığı bu hareket, doğru bir hareket aslında. Dik bir şekilde otururken başını arkaya doğru yatır ve başını yavaşça kaldırarak tekrar aynı dik duruma dön.

8. Başı Yana Doğru Eğme Hareketi

Bu hareket de çok tanıdık! Dik bir şekilde otururken başını yana doğru eğmeye çalış ve ardından yavaşça başını kaldırarak yine dik duruma dön.

9. Başı Geriye Doğru İtme Hareketi

Dik bir şekilde otururken her iki elini de alnına koy ve ellerinle başını geriye doğru iterken başını sabit tutmaya çalış. Bu pozisyonda 5 saniye kalarak gevşeyebilirsin.

10. Başı Öne Doğru İtme Hareketi

Dik bir şekilde otururken her iki elini başının arkasına koy ve ellerinle başını öne doğru iterken başını sabit tutmaya çalışın. Bu pozisyonda da 5 saniye kalarak boyun ağrını hafifletebilirsin.

Evden çalışırken hareketsiz yaşamın verdiği olumsuzluklardan biri olan boyun ağrılarını, sana tavsiye ettiğimiz bu egzersizlerle hafifletebilir ve ev içinde kendini daha rahat hissedeceğin spor kıyafetlere ise sneakscloud.com üzerinden bir tıkla ulaşabilirsin.

Beğenebileceğin Diğer Yazılar