EuroLeague'de Şubat Ayının MVP'si Sasha Vezenkov

EuroLeague'de Şubat Ayının MVP'si Sasha Vezenkov

EuroLeague, Türkiye’den takımların da içinde bulunduğu bir tür şampiyonlar ligidir. Her ligden çıkan şampiyonlar, bu Avrupa Ligi’nde oynamaya hak kazanır ve boy gösterirler. Türkiye’den de Anadolu Efes ve Fenerbahçe’nin forma terlettiği EuroLeague’de iddialı ülkelerden biriyiz. Sponsorun Türk Hava Yolları olmasıyla beraber birçok sponsorunun da Türk olması, bu sektöre ne kadar düşkün olduğumuzun bir göstergesi aslında.

Türk takımları bu sezon üstün bir performansla ligi geçirmese de play-off şansları hala devam etmekte. Play-off’u neredeyse garantileyen takımlardan biri Olympiakos oldu. Şubat ayında oynadıkları dört maçın üçünü kazanan Yunan ekip, bünyesinden o ayın en değerli oyuncusunu buşundurmaktadır. Sasha Vezenkov, şubat ayını 15,8 sayı, 5,5 ribaunt, 18,5 verimlilik puanı ortalamalarıyla geçirdi. Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Kostas Sloukas ile aynı forma altında mücadele eden Vezenkov, bu performansıyla MVP unvanını hanesine yazdırdı.

İlk Yılları

Sasha Vezenkov, 1995 yılında Bulgar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 10 yaşından itibaren basketbola başlayan Vezenkov, kulüplerin ve okulların minikler takımında forma giymeye başladı. Kıbrıs’ta doğduğu ve büyüdüğü zamanlarda basketbol hayatına devam etti fakat bu performansını daha da üst seviyeye çıkarmak amacıyla 2009 yılında Yunanistan’a taşındı.

Profesyonel Kariyer

2011 yılında Yunanistan Ligi’nde Aris’in altyapısında oynamaya başlayan Sasha Vezenkov, burada gösterdiği performans ile beraber bu takımla 3 yıllık bir kontrat imzaladı. Burada da başarısını devam ettirmesi ile birlikte Avrupalı takımların da dikkatini çekti. Vezenkov, 2015 yılında İspanya devi Barcelona ile 4 yıl olmak üzere 2 milyon euroluk bir kontrata imza attı. 315 bin euroluk bir bonservis ücretiyle transfer olan Bulgar oyuncu, gün geçtikçe kendini geliştirmeye ve parkeye istediğini yansıtmaya devam etti.

12 Temmuz 2018 yılında Olympiakos ile iki yıllığına anlaşan Sasha, 2020 yılına geldiğinde sözleşmesini iki yıl daha uzattı. Geçtiğimiz ay gösterdiği olağanüstü performans ile ‘Şubat ayı MVP’si’ seçilen Sasha Vezenkov’un amacı takımıyla EuroLeague Şampiyonu olmak.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar