Eski NBA Oyuncuları: Lamar Odom ve Hayatı

Eski NBA Oyuncuları: Lamar Odom ve Hayatı
#NBA#basketbol

NBA deyince sular durur, biliyoruz. Mükemmel smaçlar, dev adamlar, başarılı istatistikler… Ancak bazı oyuncular var ki kendilerinden sadece performans başarılarıyla değil, özel hayatları ve yaşam stili tercihleriyle de karşımıza çıkıyor. Örneğin; basketbolu sevsen de sevmesen de Lamar Odom’u duyduğuna eminiz. 

İnternette haberler her zamankinden daha fazla yayılırken bazı isimlerin, özellikle skandal ilişkilerinin önümüze herhangi bir sosyal medya platformunda düşmemesi imkansız! Lamar Odom da bu ünlü kişilerden yalnızca biri. Dünyaca ünlü Kardashian kız kardeşlerden Khloe Kardashian ile bir dönem ilişki yaşamış ünlü basketbolcunun oldukça inişli çıkışlı bir hayatı var. Merakının giderek arttığını biliyoruz. Hadi gel, Lamar Odom’un hayatına birlikte göz atalım!

Lamar Odom Kimdir?

6 Kasım 1979 yılında New York, Queens semtinde dünyaya gelen Odom, kötü alışkanlıkların içine doğmuş biri. Annesi ve anneannesi ne kadar uğraştıysa da Lamar, hem büyüdüğü semtten hem de çocukluktan gelen aşinalık dolayısıyla kötü alışkanlıklardan uzak kalamamıştır. Gerçek bir getto semtinde büyüyen Odom, onu kötü alışkanlıklardan koruyan iki şeyin anneannesi ve basketbol olduğunu söyler. Ancak anneannesini kaybettikten sonra bu bataklığa yeniden düştüğü de herkes tarafından biliniyor. 

Çalkantılı hayatı bir yana, Lamar Odom fiziksel özellikleriyle de NBA dünyasının öne çıkan yıldızlarındandı. Özellikle Lamar Odom boyu ile basketbol kariyerinde iyi bir avantaja sahipti. Ayrıca 2 metre 3 santimetre olan Lamar, smaçları ile ünlüydü. Basketbol kariyerine 1999 yılında Los Angeles Clippers ile başlayan oyuncu, 2003-2004 sezonunda Miami Heat'in kadrosuna dahil oldu. Bu takımda bir sezon oynadıktan sonra geçmişte de yer aldığı Lakers’a tekrar transfer oldu. NBA Şampiyonluğuna ise 2009 yılında Lakers ile ulaşan Lamar, Miami Heat ve Lakers ile birlikte NBA'de Playoff’lara kalma başarısı gösterdi. Üstelik Odom, 2009 ve 2010 sezonunda Lakers takımının kazandığı şampiyonluklarda önemli bir rol oynuyordu. Hatta NBA’in en iyi altıncı adamı ödülünü de kazandı. Ancak daha önce de bahsettiğimiz gibi içine doğduğu dünya, kendisini saha dışında da yalnız bırakmıyordu.

Lamar Odom hayatı boyunca adından hem kötü alışkanlıkları hem de ilişkileri ile söz ettirdi. Başarılı bir basketbol oyuncusu olmasını gölgeleyen kötü alışkanlıkları yüzünden 2015 yılının kasım ayında komaya girdi. Buradan sonrası maalesef Lamar için oldukça zorlu bir dönemdi. Hatta kendisi bu olayı ‘Ölüm ile el sıkıştım.’ şeklinde ifade ediyor. 

Peki Şimdi Ne Yapıyor?

2015’te yaşanan trajik olaydan önce hem basketbol oyuncusu hem de bir televizyon yıldızı olarak iki şapka giyiyordu Lamar Odom. Khloe Kardashian ile birlikteliği kendisini televizyon dünyasına sokmuştu. 2011 yılında iki sezon süren Khloe&Lamar adlı televizyon programında eşi Khloe Kardashian ile gerçek hayatlarını kameralar önünde yaşadıkları bir program çektiler. 

Tüm bu başarı ve ünün aklına Lamar Odom serveti hakkında bazı sorular getirdiğine eminiz. Merak etme, biz senin için araştırdık! Lamar Odom’un servetinin değeri tam 30 milyon dolar. Şimdilerde o şaşaalı hayatından eser kalmasa da kötü alışkanlıklardan uzak, 16 yaşındaki oğlu Lamar Jr. ve 18 yaşındaki kızı Destiny ile sakin bir hayat sürüyor. Ayrıca, kendisini ayakta ve sağlıklı tutan en büyük etkenin kızı Destiny ve oğlu Lamar Jr. olduğunu her seferinde dile getiriyor. Ha bir de, hala yakışıklı olduğunu söylemeden de edemiyor!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar