Erken Yaşta Sönen Yıldız: Drazen Petrovic

Erken Yaşta Sönen Yıldız: Drazen Petrovic

Basketbol göreceli bir kavramdır. Kimine göre iyi olan bir basketbolcu kimine göre iyi olmayabilir. Fakat iyilik göreceli de olsa büyüklük öyle değildir. Drazen Petrovic ise tam olarak bu felsefeyi bizlere yaşatan bir basketbolcuydu. Bu blogumuzda sizlere erken yaşta hayatına veda eden profesyonel basketbolcu Drazen Petrovic’i anlatacağız.

Kariyer Başlangıcı

Drazen Petrovic, 22 Ekim 1964 yılında Hırvatistan’da dünyaya geldi. Daha çok küçük yaştan itibaren basketbola olan yatkınlığı ile kendini gösteren Petrovic, küçük yaştan itibaren takımlarda oynamaya başladı. Henüz 15 yaşındayken BC Sibenka’da forma giymeye başlayan Hırvat oyuncu, burada gösterdiği üstün performanslar ile BC Cibona’ya transfer oldu. Parlamasını yaşadığı bu takımda 4 yıl kadar forma giyen genç oyuncu Avrupa’nın en büyük takımlarından birine geçiş yaptı.

Real Madrid Dönemi

1986 yılında NBA’de draft edilen oyuncu kariyerine hemen başlayamadı. Cibona’dan sonra Real Madrid’e transfer olan oyuncu, burada gösterdiği performans ile kendini ispatlamaya devam etti. Yüksek üçlük potansiyeli ile içerideki dayanıklı savunma hattını pasifize edebilmesiyle beraber basketboldaki dinamikleri yerinden oynattı. 

NBA Kariyeri

NBA’deki ilk yılını çoğu zaman yedek oyuncu olarak geçiren Drazen Petrovic, istediğini ilk başlarda elde edemese de ikinci senesinden itibaren kendini göstermeye başladı. New Jersey Nets’e transfer olmasının ardından %45 üçlük oranıyla ligin en önemli şutörlerinden biri oldu. 

Oynadığı son sene 22 sayı ortalamasıyla parlak dönemlerinin başlangıcını yaşayacak olan Drazen Petrovic, henüz 28 yaşındayken Almanya otobanında arabayla geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Bu üzücü haberin ardından New Jersey Nets, Petrovic’in 3 numaralı formasını emekliye ayırdı ve stadyuma astı. 

Cibona ile kazandığı 2 Koraç Kupası, kariyerindeki en büyük başarılarındandır. Hatta Cibona’da forma giyerken Real Madrid’e karşı oynadıkları final maçında, transfer olacağı İspanyol takıma 36 sayı da atmıştır.

Drazen Petrovic, belki de kariyerinin en parlak döneminde hayata gözlerini yumdu. Kimsenin beklemediği bu şoke edici veda, birçok basketbol tutkununu derinden etkiledi. Alanında büyük çalışmalara imza atan bu gibi büyük basketbolcuları saygıyla anıyoruz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar