Ege’de Su Sporları Yapılabilecek Yerler

Ege’de Su Sporları Yapılabilecek Yerler

Ülkemizin coğrafi konumu hem gezmek hem de birçok farklı aktivite yapmak için oldukça elverişli. Hareket etmeyi, gezmeyi ve tatil yapmayı sevenler için farklı seçenekler mevcut. Özellikle havaların ısındığı şu günlerde eve kapanmak, kapalı alanda egzersiz yapmak seni tatmin etmiyor olabilir. Sneaks Cloud ekibi olarak yaz aylarında seni eğlendirecek, arkadaşlarınla ve ailenle sosyalleşmeni sağlayacak bir rehber hazırladık. Türkiye’nin kuşkusuz en gözde tatil bölgesi Ege’de ziyaret edebileceğin yerleri ve yapabileceğin sporları bu yazıda bulabilirsin.

Datça

Datça denizi ve havası ile birçok su sporuna elverişlidir. Kıyılarda bulunan mercanlar bu bölgeyi gözde dalış noktalarından biri haline getiriyor. Datça’da da hem profesyonel hem eğlence amaçlı dalış ve rüzgar sörfü yapmak mümkün. Ayrıca bu bölgede birçok sanatsal faaliyet, spor etkinlikleri ve yürüyüş güzergahları var. 

Çeşme

Çeşme, farklı koylarıyla su sporları için tercih edebileceğin turistik bölgelerden birisidir. Sabit ve kuvvetli rüzgar sayesinde Alaçatı, Pırlanta Plajı gibi bölgelerde uçurtma sörfü, rüzgar sörfü yapabilirsin. Buna ek olarak ringo, banana, su kayağı, flyboard gibi su sporları yapabileceğini unutma.

Urla

Uçurtma sörfünü en iyi yapabileceğin yerlerin başında Urla geliyor. Elbette burada eğitim alabileceğin klüpler ve kurslar mevcut. Deneyimli ve lisanslı eğitmenlerden ders alabilirsin. Özellikle kendini geliştirmek isteyen uçurtma sörfçülerinin sık ziyaret ettiği bu bölgede ailen veya arkadaşlarınla jet ski, yelkenli sporlar, dalış ve balık tutmak gibi diğer etkinlikleri de gerçekleştirebilirsin. 

Fethiye

Akdeniz sınırına dayanan Fethiye’nin berrak suları dalış yapmak için birebir diyebiliriz. Bu bölgede birçok tecrübeli dalış merkezi mevcut. Bu sayede eğitim alarak güvenli bir şekilde dalış yapmayı öğrenebilirsin. Ayrıca bu bölgede bulunan tüneller ve mağaralar dalış keyfini arttırıyor. Suların derinliklerinde az rastlanan birçok deniz canlısı yaşıyor. Burada dalış yapmak sana onlarla tanışma şansı verecek.

Elverişli hava koşulları sayesinde rüzgar sörfü yapabilir, deneyimli eğitmenlerden ders alabilirsin. Fethiye’de kano rafting, kürek sporu, deniz paraşütü gibi birçok farklı etkinlik de mevcut.

Marmaris

Adrenalin tutkunuysan deniz paraşütünü mutlaka denemelisin. Deniz paraşütü(parasailing) Marmaris’te en çok yapılan su sporlarından biri. İstersen tek başına, istersen sana eşlik edecek biriyle deniz paraşütü yapabilirsin. 

Bölgedeki oteller ve spor klüpleri farklı deniz sporlarına eğitmen ve ekipman desteği vererek olana sağlıyor. Uygun fiyatlarla dalış eğitimi alabilir, tekne turu, rafting turu ve jet ski yapabilirsin. 

Dalaman

Yaz turizminin kalbinin attığı yerlerden biri olan Dalaman, pek bilinmese de su sporları yapmak için harika bir seçenek! Dalaman birçok antik kente yakın olması, temiz plajları ve kaplıcasıyla öne çıkıyor. 

Akdeniz’e bağlanan Dalaman Çayı, kano ve rafting sporları için son zamanlarda oldukça popüler bir tercih haline geldi. 

Ege Bölgesi muhteşem denizi, altın sarısı kumları ve sıcak havasıyla unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. Bu bölge sadece su sporları için değil; balık tutmak, tırmanmak, yürüyüş ve kamp yapmak gibi birçok farklı etkinlik için de uygun. 

Tatile çıkmayı planlıyorsan giyimden çantaya, terlikten ayakkabıya her şey Sneaks Cloud’da seni bekliyor.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar