5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Üzerinde yaşadığımız gezegene yeterince iyi davranmadığımız gerçeği son zamanlarda artan çevre problemleriyle birlikte yüzümüze vuruyor. Yaşayabileceğimiz başka bir Dünya yok. Bu sebeple evimize sahip çıkmak zorundayız. Hemen önlem almaya başlamadığımız takdirde, sandığımızdan daha kısa bir süre içerisinde Dünya’yı kıtlık, kuraklık gibi birçok problem bekliyor. Dünya Çevre Günü, uluslararası bir bilinç oluşturmak için belirlenmiş bir gün ve bizlere sorumluluklarımızı hatırlatıyor.

Dünya Çevre Günü Ne Zaman İlan Edildi?

Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında Stockholm’de Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 113 ülkenin katılımıyla gerçekleşen konferansta alınan bir kararla 5 Haziran olarak belirlenmiştir. Her yıl 5 Haziran için farklı bir çevre sorununa değinen temalar belirlenmektedir.

Peki, Bu Senenin Dünya Çevre Günü Konsepti Nedir?

Geçen senenin Dünya Çevre Günü teması biyoçeşitlilikti. Yok olmaya yüz tutmuş 1 milyon türe dikkat çeken 2020 teması, kendi sağlığımızı korumak için gezegenimizin sağlığını korumamız gerektiği algısını empoze edebilmeyi hedefliyordu. 2021 senesinin Dünya Çevre Günü teması ise “Ekosistem Restorasyonu” olarak belirlendi.

Ekosistem restorasyonu teması, şu ana kadar doğaya verdiğimiz zararı telafi etmek için yapabileceğimiz yeniliklerin neler olduğunu vurguluyor. Tema “Yeniden” sloganıyla ağaç dikmek, şehirleri yeşilleştirmek gibi basit ama etkili adımların aslında hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor bizlere. 2021 yılının Dünya Çevre Günü, jenerasyonumuza doğa ile nasıl barış yapabileceğimizi öğretmeye çalışıyor.

Bu sene kutlamalara ev sahipliği yapacak olan ülke Pakistan. Dünya liderleri, aktivistler, ünlüler ve müzisyenlerin yer alacağı programı bu link üzerinden takip edebilirsin.

Sneaks Cloud'un Doğaya Katkıları

Stan Smith, adidas’ın yıllar boyu ürettiği ikonik ve en çok satış yapan modellerinden biriydi. 1971 yılında adidas ve ünlü tenisçi Stan Smith işbirliğiyle ortaya çıkan ayakkabıların üretimi 2011 yılında durduruldu ancak bir süre sonra tekrar üretilmeye başlandı. 2021 yılında, Stan Smith modelleri günümüz ihtiyaçlarına ayak uyduracak yeni bir temayla karşımızda! Yeni Stan Smith modelleri yüksek performans sunan geri dönüştürülmüş malzeme serisi Primegreen ile üretildi. Ayakkabıların sayası %50 geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor. adidas 2024 yılına kadar ürünlerinde ham polyester yerine tamamen geri dönüştürülmüş polyester kullanacağını garanti ediyor. adidas gibi her yıl milyonlarca çift ayakkabı satışı yapan bir markanın attığı bu adım çevre duyarlılığını arttırması bakımından önem taşıyor. 

Her birimizin günlük hayatında ufak değişiklikler yaparak doğayı koruma şansı var. Daha az paketlenmiş ürün tüketmek, yenilenebilir enerjiye yönelmek, daha kısa sürede duş almak, doğaya daha az zarar veren ürünler satın almak hemen uygulamaya başlayabileceğimiz etkili adımlar.

Dünya’dan hepimiz sorumluyuz. Günlük hayatımızda yaptığımız ufak değişiklikler geleceğimiz için büyük farklılıklar yaratabilir. Bu değişikliklerden biri alışveriş listemizde geri dönüştürülmüş ürünlere daha fazla yer vermek. Sneaks Cloud doğa dostu ürünleri destekliyor. Eğer sen de bu farkındalığa katılmak istiyorsan, hayatını değiştirmeye hemen başlamalısın. adidas’ın yeni Stan Smith modelleri‘ne buradan ulaşabilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar