21 Mayıs Meditasyon Günü

21 Mayıs Meditasyon Günü

Meditasyon kelimesi “derin düşünme” anlamına gelir. Birçok farklı kültürde yer eden meditasyon zihni eğitmek, bilinç açmak, sakinleşmek için kullanılır. Meditasyon gün içerisinde koşturmaca yaşayan ve yoğun uyaranlara maruz kalan insanlar tarafından stresle baş etmek için sıkça tercih edilir. Düzenli yapılan meditasyon stres ve kaygı düzeyini fark edilir derecede azaltır. Bu sebeple meditasyon, tıp bilimi tarafından rahatlama amacıyla kullanılabilir kabul edilmiştir. Meditasyon esnasında kalp ritmi yavaşlar, gergin kaslar gevşer ve nefes alış verişi düzene girer.

Meditasyon, yoganın sekiz alt basamağından yedincisidir. Yani yoga yaparak hem vücudunu hem zihnini dinginleştirebilirsin. Meditasyon hareket gerektirmeyen, sadece kendine odaklanarak gerçekleştireceğin bir terapidir. Yoga ise meditasyonu da içerisinde barındıran fiziksel ve zihinsel bir uygulamadır. Eğer yoga hakkında bilgi edinmek istiyorsan buradan çok daha fazlasına ulaşabilirsin.

Meditasyon Nasıl Yapılır?

Birçok farklı meditasyon çeşidi vardır. Meditasyona başlamayı düşünüyorsan sana rehber olabilecek içeriğimize göz atmalısın. Araştırmalarını yaptıktan sonra sana en uygun teknikleri belirleyebilir ve meditasyona başlayabilirsin. Meditasyon özünde konsantre olabilmek ile ilgilidir. Bunun için bir eğitmene, bir gruba veya belirli bir ekipmana ihtiyacın yok. Tüm ihtiyacın olan sessiz bir ortam ve rahat kıyafetler. Ancak bir ekiple ve eğitmenle meditasyona başlamak daha hızlı adapte olmanısağlayabilir. Meditasyondan önce ufak hazırlıklar yapmak konsantre olmana yardımcı olacaktır. Sessiz, rahat bir mekan ayarlamalısın. Yoga yapmak için pilates matı kullanabilirsin. Rahat etmek için esnek ve hafif kıyafetler tercih etmelisin.

21 Mayıs Meditasyon Günü, meditasyonun önemini göstermek ve farkındalık sağlamak amacıyla belirlenen bir gün. Biz de bu fırsatı hem meditasyonu tanıtmak hem de düzenli meditasyona başlamanı teşvik etmek için değerlendirmek istedik. Meditasyonun beden ve zihin üzerinde kanıtlanmış birçok faydası var. Kendini tanıyacağın, iç huzuru keşfedeceğin ve dinginliğe kavuşacağın bir deneyim edinmek istiyorsan Sneaks Cloud’da yoga ve meditasyonla ilgili daha fazla içeriğe ulaşabilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar