Dünya Dans Günü: Sporun En Eğlenceli Hali

Dünya Dans Günü: Sporun En Eğlenceli Hali

Her yıl 29 Nisan’ın uluslararası ölçekte Dünya Dans Günü olarak kutlandığını biliyor muydun? Dünyanın dört bir yanından dansla ilgilenen herkes, bu güne özel olarak hazırlanmış gösteriler ve etkinliklerle dansın birleştirici çatısı altında bir araya geliyor. Ülkemizde de dansseverlerin ve üniversite dans kulüpleri gibi pek çok farklı kuruluşun da kutlamayı ihmal etmediği bu günü, sen de kutlayabilirsin. “Peki, Dünya Dans Günü nasıl kutlanır?” diye sorduğunu duyar gibiyiz. Bu günü kutlamak ve dansçıların emeklerini desteklemek için etkinliklere katılabilirsin, hayatına dans katıp amatör bile olsan dansın gücünü hissetmek için evinde tek başına veya sevdiklerinle dans edebilirsin. Üstelik, dans ederek spor yapmış da olacaksın.

Hazırsan Dünya Dans Günü’nden kısaca bahsedip dans etmenin faydalarına göz atacağımız yazımıza başlayalım! 

Dünya Dans Günü Nedir? 

Dünya Dans Günü, UNESCO ve International Theatre Institute tarafından 1982 yılında yaratıldı. Bu günün yaratılmasının arkasındaki sebep ise dansın bir sanat dalı olarak öneminin ve değerinin altını çizip dansı kutlamak olarak belirtilebilir. Dünya Dans Günü’nde dansın ekonomik, politik, sosyal ve etnik tüm bariyerleri aşıp insanları bir araya getiren bir ortak payda olduğunu göstermek amaçlanmakta.

Neden 29 Nisan’ın seçildiğini düşünüyor olabilirsin. Bu durumun nedeni 29 Nisan 1727’in modern balenin yaratıcısı kabul edilen Jean-Georges Noverre’in doğum tarihi olması. Dünya dans gününü kutlamak için sen de hayatına daha fazla dans katabilirsin! Dans gösterilerini ya da dans filmleri izleyip kendin de dans ederek Dünya Dans Günü’nde dansın gücünü hissedebilirsin. 

Spor Olarak Dans Etmek

Sürekli yaptığın spor hareketlerinden ya da yürüyüş ve koşu gibi egzersizlerden sıkıldıysan dans ederek spor yapmanın mümkün olmasına çok sevineceksin. Dansı, tüm vücudunu harekete geçirebileceğin bir egzersiz türü olarak hayatına dahil edebilirsin. Tabii ki profesyonel dansçılar gibi dans etmek zorunda değilsin, kendini müziğin ritmine bırakarak içinden geldiği şekilde dans edebilirsin. Dans etmek, kilo vermek ya da yüksek miktarda kalori yakmak isteyenler için de ideal olan bir egzersiz türü. Dahası, dans etmenin sağlık üzerinde sayısız faydası da var.

Dans Etmenin Faydaları

Kardiyo egzersizleri arasında yer alan dans ile hem fiziksel hem ruhsal olarak kendini geliştirip daha iyi hissedebilirsin. Gel, dans etmenin yararları nelermiş beraber inceleyelim:

  • Dans etmek hem aerobik hem de anaerobik egzersiz yapmanı sağlar.
  • Dans ederek kalp ve akciğer sağlığını geliştirebilirsin.
  • Kas gücünü, dayanıklılığı ve esnekliği artırmak istediğinde düzenli dans edebilirsin. 
  • Dans kalori yakımı yüksek olan bir egzersiz olduğu için kilo kaybetmek isteyenlerin spor programları arasında yer alıyor.
  • Dans etmek dengeni, koordinasyonunu ve postürünü geliştirir.
  • Dans ederek enerji seviyeni yükseltebilir. 
  • Alt vücudunu olduğu gibi vücudunun üst kısmını da dans ederek güçlendirebilirsin.
  • Stres atmak istediğinde dans ederek kendini rahatlatabilirsin. 
  • Dans etmek kemiklerini güçlendireceği için ileride kemik rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. 
  • Yapılan araştırmalara göre dans etmek bazı bilişsel işlevlerini ve performanslarını güçlendirebilir.

Dans, kendine olan güveninin yükselmesine yardımcı olur.

Eğlenceli olduğu kadar en etkili kardiyo egzersizlerinden olan dans, özgüvenini artıracak ve içinde rahat hissettiğin kıyafetlerle ettiğinde alışkanlık halini alacak ve spor programının ayrılmaz bir parçası gelecek. İhtiyacın olan hareket özgürlüğünü sana tanıyacak spor kıyafetleri ve ayaklarının rahat etmesini sağlayacak spor ayakkabıları Sneaks Cloud’da! Hemen Sneaks Cloud’u ziyaret edip ürünleri sepetine ekle ve kendini dansın eğlenceli dünyasına bırak.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar