Spor sayesinde vücudun pek çok olumlu değişimden geçip daha sağlıklı ve zinde bir görünüm kazanabilir. Farklı egzersizler ile vücudunun değiştirmek istediğin bölümlerine ufak müdahaleler de bulunman mümkün. Spora dair çeşitli isteklerin arasında boy uzatmak için spor yapmak da yer alıyor. Ergenlik dönemi sonrasında uzama birçoğumuzda sona erse de 20’li yaşlarında da birkaç santim daha kazanabilirsin. Ne kadar uzun olacağımız genetik faktörler, beslenme ve yaşam düzeni gibi faktörler tarafından belirleniyor. Bununla beraber birkaç santim daha uzun görünmeni sağlayacak egzersizleri spor rutinine ekleyerek hayalindeki uzun boylu görünüme kavuşabilirsin. 

Ancak belirtmemiz gerekir ki, uzmanların arasında düzenli olarak bu egzersizleri yaparak boyunu uzatıp uzatamayağın konusunda bir görüş birliği yok. Bununla beraber, bu egzersizler hayatına hareket katıp duruşunu düzeltmene yardım edip daha dik durmana ve uzun görünmene yardımcı olabilirler. 

Senin için bir araya getirdiğimiz boy uzatma hareketleri nelermiş incelemeye hazır mısın?

Bara Asılma Egzersizi

Bu boy uzatma egzersiz çeşiti için bir barfiks barına ihtiyacın var. Omuz genişliğinde ağırlığını kollarına vererek 15-20 saniye boyunca bara tutunmalısın. Tutunuş sırasında dizlerini bükebilirsin, önemli olan kollarını ve omurganı düz bir şekilde tutman. Günde üç-beş tekrar olarak yapabileceğin bu egzersiz, yer çekimin eklemlerine uyguladığı olumsuz etkinin azalmasına ve kaslarının esnemesine yardımcı olur. 

İp Atlama Egzersizi 

Hem eğlence dolu hem boy uzatan egzersizler arıyorsan, ip atlama tam sana göre. İp atlamak için yapman gerekenleri bilsen de farklı teknikler için araştırma yapabilirsin. Bacak boyu uzatma egzersizleri arasında yer alan ip atlama, bacak kaslarını esnetip uzamalarını sağlayabilir. İp atlama ile ilgili her şeyi derlediğimiz yazımıza bakıp ip atlamanın diğer faydalarını da incelemeyi unutma. 

Yüzme Egzersizi

Aynı anda neredeyse tüm kas gruplarını aktif olarak çalıştıran bir egzersiz olan yüzme, boy uzatma egzersizleri arasında. Yüzerken suyun kaldırma gücü ile kasların daha rahat hareket edebilir. Kol, karın, sırt ve bacak kasları için olumlu sonuçlara yol açan yüzme sayesinde kas gücünü ve esnekliğini arttırabilirsin. Denizde veya havuzda günde yarım saat boyunca istediğin şekilde yüzebilirsin ama etkileri arttırmak istersen kurbağalama yüzmeyi tercih edebilirsin. 

Jump Squat Egzersizi 

Zıplama egzersizlerinden biri olan jump squat ile özellikle bacak kaslarını esnetebilirsin. Jump squat yapmak için ise takip etmen gereken adımlar şöyle: ayaklarını omuz genişliğinde aç, squat pozisyonu al ve topuklarından kuvvet alarak kendini yukarı doğru it. Zıpladığın an dizlerinin bükülü kalmamasına özen göster. Jump squat egzersizi yanında jumping jack gibi eğlenceli zıplama egzersizleri ile de antrenmanlarını çeşitlendirebilirsin. 

Cobra Stretch Egzersizi 

Bu egzersizi yapmaya pilates matının üstüne yüz üstü uzanarak başlayabilirsin. Avuç içlerini omuzlarınının hizasında olacak şekilde yerleştir, üst gövdeni yukarı doğru kaldır. Başını geriye doğru uzatarak en az beş saniye boyunca aynı pozisyonda kalmaya çalış. Alıştıkça aynı pozisyonda daha uzun süre kalabilirsin.

“Boy uzatma egzersizleri işe yarar mı?” sorusunu yanıtlamaya çalıştığımız yazımızda senin için birbirinden farklı beş egzersizi listeledik. Yukarıdaki egzersizleri spor rutinine ekleyerek postürünü geliştirip boyunun daha uzun görünmesini sağlayabilirsin. Antrenmanların sırasında ihtiyacın olan her şey Sneaks Cloud’da seni bekliyor! Yüzlerce spor ekipmanı arasından istediklerini seçip alışverişe hemen başlayabilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar