Yeni Başlayanlar için En İyi 10 Yoga App'i

Yeni Başlayanlar için En İyi 10 Yoga App'i
#yaşam#yoga#yoga app

Kaslarını güçlendirirken zihnini dinlendirmek, daha esnek bir vücuda kavuşurken hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenlerin favori tercihi olan yoga, senin için de harika bir seçim olabilir. Hem hayatına sporu biraz daha dahil etmek hem de herkes tarafından uygulanabilir bir branş seçmek istiyorsan, yoga antrenmanlarına mutlaka göz atmalısın. Üstelik yoga yapmak için ille de stüdyolara gitmene ya da eğitmenlerden ders almana gerek yok. Elbette bu şekilde yogayı daha hızlı ve etkili şekilde öğrenebilirsin. Ancak vakit, bütçe ve yoğunluk açısından tereddütlerin varsa, yogayı eve taşımak da çok kolay! Nasıl mı? Günümüz teknolojisinin nimetleri sayesinde, artık yoga antrenmanlarını ve eğitimlerini telefonunda taşıyabilir, yoga derslerini kendi başına düzenleyebilirsin. İşte bu esnada, sana yardımcı olabilecek birçok uygulama var. Dilersen kullanmayı hemen deneyebileceğin ücretli ve ücretsiz yoga uygulamaları arasında kısa bir gezintiye çıkalım.

Daily Yoga

Puan: 4,7

Türkçe Dil Desteği: Yok

Daily Yoga ücretsiz olarak indirilebilse de, uygulama içi satın alma alternatifleri barındıran bir uygulamadır. Yeni başlayan öğrencilerden profesyonel olarak yogayla ilgilenenlere kadar herkes için farklı yoğunlukta antrenmanlar barındırır. Üstelik bu uygulamada yalnızca yogaya ilişkin değil; pilates, meditasyon ve egzersiz temalı da birçok antrenmana ulaşabilirsin. Eğer Apple markalı bir akıllı telefon kullanıyorsan Sağlık uygulamasıyla Daily Yoga’yı eşleştirebilir, yaktığın kalori miktarını kaydedebilirsin.

Simply Yoga

Puan: 4,8

Türkçe Dil Desteği: Yok

Evde yoga uygulamaları arasında yer alan bir diğer popüler alternatif olan Simply Yoga; 20, 40 ve 60’ar dakikalık yoga akışları barındırır. Her bir akış, sertifikalı yoga eğitmenleri tarafından anlatılır. Akışları dilediğin zaman durdurup başa alabilir, yeniden başlatabilir ya da duraklatabilirsin. Uygulamanın ücretsiz kullanıma açık bölümünde, 30’dan fazla eğitim videosu seçeneği yer alır. Ayrıca video seçimlerini kendi yoga seviyene göre yapabilir, ilerledikçe seviyeyi de yükseltebilirsin. Eğer daha fazla videoya ulaşmak istersen ve reklamlardan sıkıldıysan, uygulamayı ücretli olarak kullanmayı da düşünebilirsin.

Pocket Yoga

Puan: 4,5

Ücret: 27,99 TRY

Türkçe Dil Desteği: Yok

Ücretli alternatiflerden biri olan Pocket Yoga, sayısı 200’ü aşkın yoga pozisyonu resmi ve sesli talimatlar barındırır. Uygulamanın ücret bilgisi, güncel olarak değişiklik gösterebilir. Antrenmanların esnasında uygulamada bulunan yoga müziklerini dinleyebilir ya da kendi müzik kitaplığından dilediğin şarkıyı açabilir, uygulama sayesinde antrenman günlükleri oluşturabilirsin. Ayrıca, Pocket Yoga, Apple TV ve Apple Watch ile uyumlu bir uygulamadır. Dilersen, cihazlar arası senkronizasyonunu sağlayarak daha verimli bir antrenman deneyimi yaşayabilirsin. 

Yoga Studio

Puan: 4,4

Türkçe Dil Desteği: Yok

Yoga uygulama tavsiye listelerinde sıklıkla karşılaşabileceğin bir diğer uygulama ise Yoga Studio’dur. Çünkü barındırdığı 250’den fazla yoga pozu ile bu uygulamada her seviyeye uygun seçeneklerle karşılaşabilirsin. Ancak Yoga Studio’nun özellikle yogada başlangıç seviyesini tamamlamış kullanıcılara uygun olduğu konusunda birçok kullanıcı hemfikir. Sen de başlangıç seviyesini tamamladığını düşünüyorsan, süresi 10 dakika ile 1 saat arasında değişen 80’i aşkın yoga sınıfına katılabilir, uygulama içi satın alım seçenekleri ile kullanım deneyimini özelleştirebilirsin. 

5 Minute Yoga

Puan: 4,8

Türkçe Dil Desteği: Yok

Yoga yapmak için yeterli zamanın olmadığını mı düşünüyorsun? O halde günde yalnızca 5 dakikanı yogaya ayırmaya ne dersin? 5 Minute Yoga, beş dakikalık farklı egzersiz seçenekleri ile sana yardımcı olabilir. Üstelik farklı yoga seviyeleri arasından kendi düzeyini rahatlıkla belirleyebilirsin. Bu uygulama normalde ücretsizdir ancak dilersen ücret karşılığında abone sisteminden yararlanabilirsin.

Yoga | Down Dog

Puan: 4,9

Türkçe Dil Desteği: Yok

Vinyasa yoga odaklı bir uygulama olan Down Dog’da her seviyeden kullanıcı için farklı alternatifler yer alır. Müzik listeleriyle zenginleştirilen üç farklı yoga sınıfında, sistem akışı her defasında otomatik olarak değiştirir. Bu nedenle Down Dog internetsiz yoga uygulamaları arasında değildir. Ancak internet erişiminin olduğu her yerde bu uygulamayı kullanabilir, uygulamanın ücretsiz sürümünden yararlanabilirsin.

Yoga - Poses & Classes

Puan: 4,6

Türkçe Dil Desteği: Var

Türkçe yoga uygulamaları arayanlar için uygun bir seçenek olan Yoga - Poses & Classes, ücretsiz sürümünde 111 farklı yoga pozu barındırır. Pozların anlatıldığı HD kalitesindeki videolara ulaşabilir, eğitmenler tarafından verilen ipuçlarından ve bilgilerden yararlanabilirsin. Ücretli sürümü kullanmak istersen farklı seviyelere göre hazırlanan eğitim videolarından faydalanabilir, ders geçmişini kaydederek ilerlemeni daha pratik bir şekilde takip edebilirsin.

Yoga For Beginners | Mind + Body

Puan: 4,8

Türkçe Dil Desteği: Yok

Yeni başlayanlar için hazırlanmış bir yoga uygulaması arıyorsan, Yoga For Beginners | Mind + Body tam sana göre olabilir. Tüm akışların ve eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğu bu uygulamada sesli talimatlar eşliğinde antrenman yapabilir, antrenmanlarını kişiselleştirebilir, kendi maceranı oluşturabilirsin. Ancak bir süredir yogayla ilgileniyorsan ve başlangıç seviyesini geçtiğini düşünüyorsan, bu uygulamadaki içerikler sana yetersiz gelebilir.

Fitstar Yoga

Puan: 4,6

Türkçe Dil Desteği: Yok

“Herkes için yoga!” mottosuyla yola çıkan bir yoga uygulaması olan Fitstar Yoga, antrenmanlarını dilediğin her an ve her yerde yapabilmene olanak tanımak için geliştirilmiş birçok video ve görsel barındırır. HD kalitesinde sunulan videolar eşliğinde antrenmanlarını daha verimli hale getirebilir, aklına takılan noktalar olduğunda videoları durdurup yeniden başlatabilir, görselleri daha dikkatli bir şekilde inceleyebilirsin. Ayrıca kendi antrenmanlarını kişiselleştirebilir, Fitstar Yoga aracılığıyla gelişimini kaydedebilir ve takip edebilirsin.

Nike Training Club

Puan: 4,8

Türkçe Dil Desteği: Var

Dünyanın en ünlü spor ürünleri markalarından biri olan Nike tarafından geliştirilen bir uygulama olarak sunulan Nike Training Club, esasen yalnızca bir yoga uygulaması değildir. Evde antrenman ve fitness yapmayı kolaylaştırmak için tasarlanan uygulamada, uzman desteği ve beslenme tavsiyeleri gibi ek özellikler de bulabilirsin. Kuvvet, hareketlilik, kardiyo ve yoga antrenmanlarının ağırlıklı olarak yer aldığı uygulamada her bir pozun ve egzersizin videolu ya da görsellerle desteklenen anlatımını bulabilir, süresi 15 dakika ve 45 dakika arasında değişen antrenmanları doğrudan uygulayabilirsin. Nike Training Club’ın 190’ı aşkın sayıda ücretsiz antrenman ve egzersiz programı, farklı spor seviyelerine göre özel olarak hazırlanmıştır. Spor seviyeni, hareketlilik düzeyini, ilgilendiğin antrenman branşını ve ideal süreyi belirleyerek özelleştirilmiş antrenman seçeneklerine ulaşabilir, dilediğin zaman yoga yapabilirsin.

İşte yogada kendini geliştirmek, daha güçlü ve fit bir vücuda sahip olmak ve zihnini dinginleştirmek için yardım alabileceğin uygulamalar! Bu uygulamalardan destek alarak kendi yoga eğitmenini sürekli olarak cebinde taşıyabilir, zaman ve mekan sorunlarına takılmadan antrenmanlarını sürdürebilirsin. Elbette bu antrenmanlardan maksimum verim almak için, kullandığın spor ekipmanları ve kıyafetleri de oldukça büyük önem taşır. Peki, yoga yaparken ne giymelisin? Bu sorunun yanıtına da buraya tıklayarak ulaşabilirsin! 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar