Vasilije Micic Evini Terk Etmedi

Vasilije Micic Evini Terk Etmedi

Anadolu Efes, 2018 yılından itibaren yaşadığı değişiklikler ve bu değişiklikler ile yarattığı devrimler ile beraber farklı bir oyun tarzı yakaladı. Yetenek avcısı Ergin Ataman’ın çevresinde toplanan kadroda parlayan en büyük yıldızlardan biri Vasilije Micic oldu. Yaşadığı takım değişiklikleri ve sakatlıklar ile beraber istediği formu yakalayamayan Micic, Anadolu Efes formasıyla beraber adeta ayrı bir tempo yakaladı. 

Guard rolünü üstlenen Vasilije Micic, Anadolu Efes formasıyla beraber NBA takımlarının da radarına girdi. Özellikle Nikola Jokic ile yakın bir dostluğu bulunan Vasilije Micic, Denver’de forma giymede oldukça ısrarcıydı. Fakat kendince şartları bulunan Micic, benchte oturmamak ve paslanmamak istediğini takımlara da bildirmişti. 2021-2022 sezonunun sona ermesiyle beraber Anadolu Efes taraftarı ise beklemeye geçti. Anlaşmasında çıkış opsiyonu bulunan Vasilije Micic, basketbolseverlere oldukça ter döktürdü.

NBA’e transfer olmamasıyla beraber Anadolu Efes forması giymeye devam edeceği, kulüp tarafından büyük bir coşkuyla duyuruldu. Anadolu Efes’in 2020-2021 sezonunda olan şampiyonluğunda büyük bir payı olan Vasilije Micic, bu sezonun ve Final Four’un MVP’si seçildi.

Vasilije Micic Hangi Takımlarda Oynadı

Mega Vizura

2010-2014 yılları arasında Sırp bir takım olan Mega Vizura’da oynamaya başladı. Henüz 16 yaşındayken forma giyen Vasilije Micic, 20 yaşına kadar Sırp takımın formasını terletti. 

Bayern Münih

2014 yılında Bayern Münich ile 2 yıllık kontrat imzalayan Vasilije Micic, yaşadığı dirsek sakatlığından dolayı çok fazla katkı sağlayamadı.

Kızılyıldız

Bayern Münich tarafından 2015-2016 sezonu için Kızılyıldız’a kiralanan Vasilije Micic, dirsek sakatlığından sonraki dönem için etkileyici bir performans gösterdi.

Tofaş

Türk takımlarımızdan biri olan Tofaş’a transfer olan Vasilije Micic, sakatlığının bitmesiyle beraber burada kendini göstermeye devam etti. Avrupa takımlarının bir numaralı transfer havuzu olan Türk Ligi, burada kendini gösteren Micic’i ödüllendirmeden bırakmadı.

Zalgris Kaunas

2017 sezonunda Zalgris’e transfer olan Vasilije Micic, Sarunas Jasikevicius önderliğinde kendisini geliştirmeye devam etti. Takımıyla berabe EuroLeague Final Four’unda oynayan oyuncu, burada üçüncülük elde etti.

Anadolu Efes

2018 yılında Anadolu Efes’e transfer olan Vaislije Micic, bugüne kadar olduğu durumdan farklı bir duruma büründü. Ergin Ataman önderliğinde EuroLeague’i domine etmeye başlayan Anadolu Efes; 2019 yılında EuroLeague ikincliği, 2020 yılında efsanevi bir performans sergilenmesine rağmen ligin iptal edilmesi, 2021 yılında EuroLeague şampiyonluğu, 2022 yılında da şampiyonluk kupasını evine götürdü.

2020-2021 yılında EuroLeague MVP ödülünü elde eden Vasilije Micic, aynı zamanda Final Four MVP ödülünü de elde etti. Böyle bir oyuncuyu bizlere kazandırıp aynı zamanda bu noktalara gelmesinde de önemli payı olan Ergin Ataman’ı da unutmamak gerekiyor.

Spor haberleri ve yıldız oyuncularla ilgili çeşitli bilgilere sahip olmak istiyorsanız Sneaks Cloud Blog’u takip etmeyi unutmayın. En güncel haberlerin yanında daha önce hiç duymadığınız bilgileri sizlerle paylaşmak en büyük övüncümüz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar