Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki Başarısı

Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki Başarısı

2020 Tokyo Olimpiyatları geride kaldı. 2020’de düzenlenmesi gereken ancak koronavirüs salgını sebebiyle 2021’de yapılan Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’nin başarıları da gündem oluşturdu. Şimdiye kadar en çok madalya kazanılan olimpiyat olan Tokyo’da Türkiye hatırı sayılır bir başarı elde etmeyi başardı. 

Türkiye Olimpiyatlara Kaç Oyuncu ile Katıldı?

Tokyo Olimpiyatları’na Türkiye 58 erkek, 50 kadın sporcu ile katılım gösterdi. Bu kapsamda oyuncuların katılım gösterdiği alanlar şunlar oldu;

Atletizm

Badminton

Boks 

Eskrim

Halter

Kürek

Okçuluk

Tekvando

Yelken

Atıcılık

Bisiklet

Jimnastik

Güreş

Karate

Modern pentatlon

Yüzme

Voleybol

Judo.

Olimpiyatlarda Türkiye’nin Başarısı

Olimpiyatlarda Türkiye’nin başarısı oldukça fazla konuşuldu. Türkiye, Tokyo 2020’de ilk 14 günde okçuluk alanında Mete Gazoz, karatede Eray Şamdan ile madalya kazandı. Tekvandoda ise Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün, güreşte Rıza Kayaalp, Yasemin Adar ve Taha Akgül, jimnastikte ise Ferhat Arıcan madalya kazandı. Karatede ise Merve Çoban ile Ali Sofuoğlu bronz madalya sahibi oldu. 

Oyunların 15’inci gününde ise boks alanında madalya kazanıldı. İlk olarak 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya kazandı. Daha sonrasında ise 69 kiloda Buse Naz Sürmeneli altın madalya elde etti. Bu başarılar ile Türkiye’nin 102 ve 103’üncü olimpik madalyaları da alındı.

Son madalya ise karate alanında Uğur Aktaş’tan geldi. Kumite +75 kiloda mücadele etmekte olan Aktaş, bronz madalya kazanmayı başardı. 

Bu başarılar ile toplamda Türkiye, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya kazanmayı başardı. Toplamda ise 13 madalya Türkiye’nin hanesine yazıldı. Özellikle okçuluk, karate ve boks alanında gösterilen başarılar ile Tokyo Olimpiyatları Türkiye’nin pozitif duygular ile ayrıldığı bir organizasyon oldu. 

Türkiye kazandığı toplam madalya sayısı itibariyle organizasyon içinde de ülkeler sıralamasında 35’inci olabildi. Aslında kendisinden daha az sayıda madalya alan ülkeler olmasına rağmen bu ülkelerin altın madalya sayısı çok olduğundan Türkiye geri sıralamalara düştü. Tokyo Olimpiyatlarını toplamda 113 madalya ile ABD birinci bitirirken onu 88 madalya ile Çin, 58 madalya ile Japonya takip etti.


Sneaks Cloud ailesi olarak katılım sağlayan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

Spor için tüm ihtiyaçların sneakscloud.com’da!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar