Eski NBA Oyuncuları: Steve Nash'in Şampiyonluk Yüzüğü var mıydı?

Eski NBA Oyuncuları: Steve Nash'in Şampiyonluk Yüzüğü var mıydı?
#NBA#basketbol

NBA dendiğinde herkesin aklında unutulmaz oyuncular ve muhteşem sahneler canlanır. Basketbol tutkunlarının saat farkını gözetmeksizin izlediği NBA maçları da bu muhteşem anların gerçekleştiği anlara tanıklık eder. Eğer bu yazıyı okuyorsan sen de o tutkunlardan birisin demektir. Ancak basketbol tutkunu ol ya da olma Kanadalı eski NBA oyuncusu Steve Nash’i tanıdığından eminiz. 18 sezon boyunca NBA’de oynayan Nash, 8 kez NBA All Star kazandı ve 7 kez de All-NBA Section’da yer aldı. Ayrıca Phoenix Suns takımındaki kariyeri boyunca da 2 kez “NBA’in En Değerli Oyuncusu” olarak anıldı.

1974 doğumlu 46 yaşındaki oyuncu 18 yıllık kariyeri boyunca pek çok başarıya imza attı. Örneğin; Güney Afrika doğumlu Kanadalı oyuncu, NBA tarihinin bilinen en iyi oyun kurucusudur. Bazıları 2004’ten 2007 yılına kadar NBA’de en önemli oyunculardan biri olan Nash’in yeteneklerinin çok abartıldığını, bazıları ise az takdir edilen bir yıldız olduğunu savunuyor. İstersen gel, Steve Nash istatistikleri ve daha fazlasını inceleyerek kendin karar ver! 

Abartı mı Değil mi? İstatistikler ile Steve Nash

Steve Nash oyun kuruculuğu, top yönetimi ve atışları ile bilinen bir basketbolcu. 5 yıl boyunca takımını asistlerde temsil eden Nash, sırasıyla yıllara göre 2004-2005 yılları arası boyunca her oyunda ortalama 11.5, 2005-2006 yılları arası 10.5, 2006-2007 yılları arasında 11.6, 2009-2010 yıllarında 11.0 ve 2010-2011 yılları arasında oynanan oyunlarda ise 11.4 asist skoruna ulaştı. Bunlara ek olarak 2005 ve 2010 yıllarında ise NBA Yetenek Yarışmasını kazanarak akıllara kazınmayı başardı. 2009’da yapılan bir ankette ise en iyi basketbol IQ’suna sahip oyun kurucu ve pasör seçildi.

2004 yılında Phoenix’e geri döndüğünde Suns takımına seviye atlatarak adeta yükselişe geçirdi. 2003-2004 yıllarında 29-53 olan skoru 2004-2005 yıllarında 62-20’ye çıkararak 11 yıl sonra takımı Konferans Finalleri’ne taşıdı ve bu sayede kendisi de ilk MVP ödülünü almaya hak kazandı. Stoudemire, Kurt Thomas ve Brian Grant gibi üç büyük oyuncunun sakatlığına rağmen Suns’ın Konferans Finalleri’ne katılması tamamen Nash’in marifeti olarak düşünülüyor. Bunun yanı sıra Nash, yedi takım arkadaşını kendisiyle birlikte kariyerlerinin en üst seviyesine taşımasıyla biliniyor. Son olarak oyun kuruculuğunu en iyi şekilde yapan Nash sayesinde Suns takımının 2005-2006 ve 2009-2010 sezonları arasında ligi 2 veya 3 sayılık atış yüzdesi olarak önde götürdüğü de Nash gerçeklerinden biri. 

Yüzüksüz bir Yıldız

İstatistiklere ortada! Bu noktada aklına “Steve Nash’in şampiyonluk yüzüğü var mı?” sorusu gelmiş olabilir. Ayrıca böylesine başarılı bir NBA oyuncusunun fiziksel özelliklerini merak ettiğini de biliyoruz. Ama merak etmeyin, Steve Nash boyu ve NBA yüzüğüyle ilgili merakını gidermek için buradayız! 

1.91 metre boyunda olan Steve Nash, boyu dolayısıyla smaç basamayan bir oyuncuydu. Ancak bu onu 17 yıllık kariyeri boyunca asla yıldırmadı ve adından başka başarılarıyla söz ettirmeyi başardı. Fiziksel özellikleri ve onca başarısına rağmen Nash’in şampiyonluk yüzüğü yoktu. Ancak Nash’in gelmiş geçmiş en iyi NBA oyuncularından biri olduğu aşikar. 2017 yılı sezonunda ilk NBA şampiyonluk yüzüğünü Oyuncu Geliştirme Danışmanı olarak çalıştığı Golden State Warrior takımı Cleveland Cavaliers’i yendiğinde alsa da bireysel olarak almadığı için yüzüklü bir NBA oyuncusu olarak sayılmaz.

2015 yılında NBA’den emekli olduğunu duyuran Nash, şu anda 2 futbol takımının antrenörü, bir baba ve oyuncu geliştirme danışmanı. Nash, aynı zamanda anavatanı Kanada’da gelmiş geçmiş en iyi Kanadalı basketbolcu olarak namını sürdürüyor.

 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar