Sporseverlerin İzlemesi Gereken The Simpsons Bölümleri

Sporseverlerin İzlemesi Gereken The Simpsons Bölümleri

Matt Groening imzalı The Simpsons, 1989 yılından günümüze halen tüm dünyadan oldukça geniş bir izleyici kitlesinin gönlünde taht kurmayı sürdürüyor. Homer ve Marge adlı bir çiftin Bart, Lisa ve Maggie adlı çocuklarından oluşan eğlenceli ailesinin başına gelen maceraları konu alan animasyon dizisi, orta sınıf bir Amerikan ailesi yaratımı üzerinden güçlü toplum eleştirilerinde bulunuyor.

Hatta The Simpsons bölümlerinde işlenen birçok olayın benzerlerinin bölümlerin yayın tarihlerinden bir süre sonra gerçek dünyada da karşılık bulması, birçok hayranı şaşkınlığa düşürüyor. 1989 yılından bugüne toplam 31 sezona ve 684 bölüme imza atan The Simpsons, haliyle bölümlerinde birçok farklı konuyu işliyor. Bahsi geçen konular arasında, elbette spor da var. The Simpsons hayranlarının kendini dönüp dolaşıp tekrar izlemekten alıkoyamadığı, birçok sporseverin de The Simpsons’a özel bir ilgi duymasa da haberdar olduğu bölümlere sen de daha yakından göz atmaya ne dersin?

Dead Putting Society (2. Sezon, 6. Bölüm)

Simpson ailesinin kapı komşusu olan ve Homer’ın hiç hoşlanmadığı Ned Flanders’ın ön plana çıktığı bölümlerden biri olan Dead Putting Society, Homer ve Ned’in oğulları üzerinden bir bahse girmesini konu alıyor. Bart ve Todd’un katılacağı minyatür golf turnuvasında kimin kazanacağına dair iddialaşan iki baba, iddiayı kaybeden kişinin ertesi sabah eşinin elbiseleriyle diğerinin bahçesindeki çimleri biçeceğini kararlaştırıyor. Haliyle kimse iddiayı kaybetmek istemiyor!

Jeff Martin tarafından kaleme alınan ve Rich Moore’un yönetmenliğinde izleyicilerle buluşan Dead Putting Society, golf turnuvasını konu almasının yanı sıra Flanders ailesinin üyelerini izleyicilere daha yakından tanıtması nedeniyle de çok seviliyor. Ünlü dizinin animatörlerinin bu bölümü çekmeden önce yerel bir minyatür golf sahasında bir süre vakit geçirdikleri ve daha gerçekçi çizgiler yaratmaya özen gösterdikleri de biliniyor.

Saturdays of Thunder (3. Sezon, 9. Bölüm)

Homer’ın, oğlu Bart hakkında sandığından çok daha az şey bildiğini ve daha iyi bir baba olması gerektiğini fark etmesiyle başlıyor. İlk etapta çabaları karşılıksız kalan Homer, Bart’ın Soap Box Derby isimli bir yarışa katılacağını öğreniyor. Oğlunu yarışa hazırlamaya karar veren Homer’ın duyguları, Bart’tan yine umduğu karşılığı alamayınca bir hayli inciniyor. Oysa Bart’ın ondan beklentisinin kendisini koşulsuz şartsız desteklemesi olduğunu fark etmesi gerekiyor. Ken Levine ve David Isaacs’in senaristliğini üstlendiği bölüm, Jim Reardon’un yönetmenliğinde hazırlanıyor.

Homer at the Bat (3. Sezon, 17. Bölüm)

The Simpsons hayranları tarafından tüm zamanların en iyi bölümlerinden biri olarak kabul edilen Homer at the Bat, Homer’ın liderliğini üstlendiği Springfield Nuclear Power Plant beyzbol takımının galibiyetlerle dolu bir sezondan sonra şampiyonluk maçına çıkmasını konu alıyor. Bay Burns, Homer’ın takımının kazanacağına dair hiçbir şüphesi olmadığı için, büyük bir bahse giriyor. Homer at the Bat, The Simpsons ile aynı dönemde yayınlanan The Cosby Show’u reytinglerde geçmeyi başaran ilk bölüm olmasıyla da izleyicilerin gönlünü kazanıyor. Kendisi de büyük bir beyzbol hayranı olan John Swartzwelder tarafından kaleme alınan bölümün yönetmenliğini Jim Reardon üstleniyor.

Lisa on Ice (6. Sezon, 8. Bölüm)

Mike Scully tarafından kaleme alınan ve Bob Anderson’un yönetmenliğini yaptığı Lisa on Ice adlı bölüm, Simpson ailesinin ortanca çocuğu Lisa’nın buz hokeyine karşı bir yeteneği olduğunu keşfetmesiyle başlıyor. Okul müdürü Skinner, Springfield İlköğretim Okulu öğrencilerini hangi branşlarda başarısız olduklarına dair bilgilendirmek için çağırınca, Lisa’nın beden eğitimi dersinde başarısız olduğu ortaya çıkıyor. Müdür Skinner, Lisa’ya bir spor branşına katılması karşılığında geçer not alma sözü veriyor. Bunun üzerine Lisa’nın buz hokeyi ile ilgilenmeye başlaması, Bart’ın Lisa’yla bir rekabete girmesine yol açıyor. Yönetmen Anderson’un buz hokeyine olan tutkusu, Lisa on Ice’ın olay örgüsü ve kurgusu üzerinde doğrudan etkili. Ayrıca bu bölüm, Rollerball ve The Pope of Greenwich Village gibi sevilen filmlere ilişkin atıflar da barındırıyor.

Team Homer (7. Sezon, 12. Bölüm)

Mike Scully ve Mark Kirkland imzası taşıyan bir bölüm olan Team Homer, bovlingi konu alıyor. Homer, Apu, Moe ve Otto, bir bovling takımı kurmaya karar veriyor. Ancak bovling ligine katılmak için gerekli parayı karşılamakta zorlanıyorlar. Bunun üzerine Homer, patronu Bay Burns anestezi altındayken fırsatı kaçırmayıp ona bir çek imzalatıyor. Farkında olmadan Homer’ların kurduğu bovling takımına sponsor olan Bay Burns, olanı biteni fark ettiğinde kendisi de takıma katılmak için ısrar ediyor. Bir yandan da Müdür Skinner, Bart’ın haylazlıklarıyla mücadelesini sürdürüyor. Senarist Mike Scully’nin bir gün bovling salonunda yazmaya karar verdiği bölüm, Caddyshack adlı filme göndermeler barındırıyor.

The Homer They Fall (8. Sezon, 3. Bölüm)

The Homer They Fall adlı bölümde Homer, boksta hiçbir zaman nakavt olmamasını sağlayan bir sağlık problemi olduğunu keşfediyor. Bart’ın okuldan bir arkadaşıyla kavga etmesi üzerine Homer, Bart’ın kavga ettiği çocuğun babasıyla karşı karşıya geliyor. İki baba yumruk yumruğa girse de, Homer bir türlü kavgayı kaybetmiyor. Bu gariplik üzerine doktora giden Simpson ailesi, Homer’ın beyninin etrafındaki sıvı ve doku tabakasının normal insanlara göre daha kalın olduğunu, bu yüzden hiçbir yumruğun Homer’a hasar veremeyeceğini öğreniyor. Bunun üzerine Moe, Homer’ı kariyerini profesyonel bir boksör olmaya yöneltmesi konusunda ikna ediyor. Jonathan Collier tarafından kaleme alınan bölümün yönetmenliğini Mark Kirkland üstleniyor.

Vans X The Simpsons Koleksiyonu Sneaks Cloud’da!

The Simpsons hayranlarının favori koleksiyonlarından olan Vans X The Simpsons koleksiyonu; içerisindeki spor ayakkabısı, sırt çantası, çorap, sweatshirt ve t-shirt seçenekleriyle seni bekliyor! Sen de bu koleksiyonu buradan inceleyebilir, sevilen dizinin kahramanlarını ve figürlerini tarzına taşıyabilirsin!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar