Türkiye basketbolu için önemli bir soyisimdir “Güler” soyismi. Ailenin en son ferdi Sinan Güler, annesi Fatma Nilgün, babası Necati Güler ve abisi Muratcan Güler ile başarı ve basketbol dolu bir evde dünyaya geldi. Kariyerinde önemli takımlar, kupalar, başarılar bulunduran yıldız basketbolcu hem sporcu hem girişimci hem de gelecek nesillere kapılar aralayan kimliğiyle bir basketbolcudan daha fazlası. Hadi onu daha yakından tanıyalım.

Sinan Güler Kimdir?

İstanbul’da, 8 Kasım 1983 tarihinde dünyaya gelen Sinan Güler; basketbolla yaşayan bir ailenin içine doğdu. Eczacıbaşı ve İTÜ formalarıyla başarılı bir kariyere sahip olan, sonrasında teknik adamlığa geçiş yapan Necati Güler ve eski basketbolcu Fatma Nilgün’ün çocuğu olan Sinan, abisi Muratcan ile birlikte basketbolcu olarak aile mesleğini devraldı denilebilir. Bu görevi başarıyla sürdüren iki kardeşin küçük olan Sinan, İTÜ altyapısında basketbolla tanıştı. 

Profesyonel olarak ilk maçına Beşiktaş ile 2001 yılında çıkan Sinan Güler, abisi Muratcan Güler ile takım arkadaşı olma şansını da sahip oldu burada. Amerika’da burs ile kolej okuma fırsatı yakalayan Sinan Güler kolej basketboluyla ilgilendi ve konferans birinciliği, ülke geneli yarı final gibi başarıla yaşarken Yılın Savunmacısı seçilme başarısı gösterdi.

Savunmacı özelliğini kariyerinin her döneminde başarıyla sergileyen Güler, 2006 - 2007 sezonunda Darüşşafaka forması giyerek Türkiye’ye dönüş yaptı. Dönemin Beşiktaş Cola Turka koçu Ergin Ataman’ın dikkatini çeken Güler, Beşiktaş’a transfer oldu ve burada oldukça verimli bir sezon geçirdi. Sonrasında Ataman ile birlikte Efes Pilsen’in yolunu tutan Güler, burada oldukça başarılı ve kupalı sezonlar geçirdi.

Sinan Güler, kariyerinin en parlak senelerinin bir kısmını Efes’te geçirdikten sonra ULEB Eurocup dahil birçok kupayı kazandığı Galatasaray Odeabank’a transfer oldu. Burada takım içinde oldukça önemli bir konumda olan Güler, 2017 - 2018 sezonunda Fenerbahçe Doğuş’a transfer oldu. Tecrübesiyle takımdaki gençlerin olgunlaşması için büyük katkıda bulundu. İki sezonluk Fenerbahçe döneminden sonra rotasını, Darüşşafaka Tekfen’e çevirdi. Takım için önemli bir değer olan Güler, 2 Aralık 2020 tarihinde Beşiktaş karşısında kaydettiği 30 sayı ile kariyer rekorunu kırdı. Sinan Güler forma numarası olan 32 ile özdeşleşen kariyerinde başarı ve kupalarla dolu bir geçmişe sahip.

Milli Takım ile 2009 senesinde tanışan yıldız, kaptanlığa kadar yükselen milli takım kariyerinde birçok uluslararası turnuvada boy gösterdi ve madalyalar kazandı. FIBA turnuvalarında 62 resmi maçta ay yıldızlı A milli takım formasını terleten Güler, 2019 senesinde milli takım kariyerine son verdiğini açıkladı.

Basketbol Dışında Sinan Güler

Sinan Güler babası ve abi ile kurduğu Güler Legacy ile Türkiye’de basketbolun gelişmesi için çeşitli çalışmalar ve kamplar hazırlıyor. Güler Legacy, 2011 yılında ilk kampını gerçekleştirdi ve o günden beri genç sporcuların basketbol ile tanışmalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Güler Legacy’nin yanı sıra Sinan Güler girişimcilik ile ilgili de pek çok çalışma yürütüyor. Melek yatırımcı olarak pek çok girişimci ve start-up’ın gelişmesini sağlayan Güler, SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı ile de spor eksenli ürün ya da hizmet sunan startupların gelişmeleri için destek sağlayan bir program yürütüyor.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar