Sebastian Vettel F1 Kariyerini Noktalıyor!

Sebastian Vettel F1 Kariyerini Noktalıyor!

Dünyanın en çok izlenen ve rekabet açısından oldukça çekişmeli geçen sporlarından olan Formula 1, geçtiğimiz günlerde büyük bir üzüntüyle uyandı. 4 kere F1 Dünya Şampiyonu olan Sebastian Vettel, sosyal medya adresinden yaptığı duyuruyla 2022 sezonunun sonunda kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Formula 1’de Aston Martin takımında yer alan tecrübeli isim, gerek duruşu ve karizmasıyla birçok Formula severin kalbinde yer edindi. Hiç kimsenin beklemediği bu üzücü ayrılık, sosyal medya dünyasını oldukça salladı. 

35 yaşındaki Alman pilot, BMW ile başladığı kariyerini Red Bull ile taçlandırdı. 2010 yılından itibaren art arda yaşadığı 4 dünya şampiyonluğu ile beraber efsaneleşen isimlerden oldu. 2020 sezonunda Ferrari’den Aston Martine geçiş yapan Sebastian Vettel, yeni açtığı hesabında bazı önemli konulara değindi.


‘Aileme Zaman Ayırmak İstiyorum’

Sebastian Vettel; yayınladığı videoda bu karar için çok düşündüğünü, sezon sonunda daha farklı şeylere odaklanmak istediğini belirtti. Bir baba olduğunu ve ailesine zaman ayırmak istediğini önemle vurgulayan Vettel, emekliliğinin kısa vadeli mi yoksa sonsuza kadar mı olacağı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Sebastian Vettel’in Kariyeri

Sebastian Vettel, 3 Temmuz 1987 yılında Almanya’nın Heppenheim kentinde doğdu. Yarış kariyerine karting ile 8 yaşında başlayan Vettel, çok küçük yaşta elde ettiği başarılarla efsanelere göz kırpmıştı. 2004 yılında Almanya’da düzenlenen Formula BMW turnuvasında, 20 yarışın 18’ini kazandı ve şampiyon oldu. Sonrasında Formula 3’de boy gösteren Alman Pilot, F1’e geçmesiyle beraber istediğini elde etti.

Formula 1’e, BMW Sauber’in test pilotu olarak başlayan Sebastian Vettel, ertesi sezon Scuderia Toro Rosso takımına geçti. Burada gösterdiği performans ile beraber 2009 sezonunda Red Bull’a geçen Vettel, yükselişini burada yaşadı. 2010 sezonunda yaşadığı şampiyonlukla beraber hem en genç şampiyon pilot unvanını hem de ilk şampiyonluğunu elde etti.

2011 sezonunu da domine eden Vettel, ikinci şampiyonluğunu elde etti. 2012 sezonu ise daha çekişmeliydi. Şampiyonluk yarışı son maça kalmıştı. Fernando Alonso ile yaşadığı rekabet ile gittikçe kızışan maçtan mutlu ayrılan Sebastian Vettel oldu. 

2013 sezonunda da domine bir yıl geçiren Sebastian Vettel, dördüncü ve son şampiyonluğunu hanesine yazdırdı. 

Ferrari Dönemi

Red Bull ile anlaşma sağlayamayan Alman Pilot, hayallerine geçiş yapmak istiyordu. İdolü olan Michael Schumacher gibi kırmızılara bürünmek istiyordu. Fernando Alonso ile Ferrari’nin yollarının ayrılmasıyla beraber istediği fırsatı elde etti. 

Ferrari ile şampiyonluk yaşamayan Sebastian Vettel, 2015-2020 sezonunu kırmızılı takımda geçirdilkten sonra Aston Martin’e geçiş yaptı.

Karakteri ve duruşuyla her zaman örnek olan Sebastian Vettel, birçok kişinin de sempatisini topladı. Mücadeleci ruhu ve kendinden emin direksiyonu ile belki de izleyeceğimiz bu son sezonda yarışları kaçırmayın. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar