Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’deki İlk Hedefi

Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’deki İlk Hedefi

Bu sezonda Formula 2’ye geçiş yapan Cem Bölükbaşı, yarış sonrasında röportajda bulundu. Yarışçılarının seviyesinin ve manevra kabiliyetlerinin oldukça yüksek olabileceğini tahmin edebilen Cem Bölükbaşı, tahmin ettiğiyle şu an yaşadıklarının arasında farkların olduğunu belirtti. 

Sezonun ikinci ayağı Suudi Arabistan Grand Prix’inde geçirdiği kazanın büyük kayıplara yol açtığını belirtti. Cem Bölükbaşı, kazadan sonra iyi olduğunu ve yarışmak istediğini ancak alınan önlemler sonucunda 2 maç ve 3 antrenman kaçırdığını aktardı. Kaza geçirdikten sonra toparlanmaya başlayan Bölükbaşı, kendisinin ve aracın gelişiminden oldukça memnun olduğunu belirtti. 

‘Tahminimiz ilk 5’

Temsilcimiz Cem Bölükbaşı’nın takımı Charouz Racing System, anlık olarak altıncı veya yedinci sırada bulunuyor. Takım arkadaşının güzel puan topladığı, kendisinin de bu puana katkı sağlamak istediğini belirtti. Kendisinin de puanlar toplamaya başlamasıyla beraber takımının beşinci veya altıncı olabileceğini söyleyen Bölükbaşı, heyecanını da aktardı.

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da doğdu. Çok küçük yaşta babasının, Bölükbaşı’nın hız tutkusunu keşfetmesiyle beraber onu turnuvalara teşvik etmeye başladı. I-Racing, World’s Fastest Gamer gibi turnuvalara katıldıktan sonra F1 Esports’da Fernando Alonso’nun takımına seçildi.

Borusan Otomotiv Motorsport’un sponsor olmasıyla beraber uluslararası alanda boy göstermeye başladı. Gerçek pistlere çıkmaya başlayıp espor sahnesinden uzaklaşan Cem Bölükbaşı, ‘sanaldan gerçeğe’ hareketini gerçekleştiren ilk sporcu oldu. 

Henüz 24 yaşında olan temsilcimiz 2021 yılında, BlackArts Racing takımı ile F3 Asya Şampiyonası’na katıldı. 15 yarışta 61 puan toplamayı başaran temsilcimiz, şampiyonayı 9. tamamladı ve ilk formula deneyiminde oldukça başarılı oldu. 

Doğuş Grup, Gedik Piliç, Getir ve Mavi gibi markaların desteğini arkasına alan Cem Bölükbaşı, pistteki başarısının yanında saygın karakteriyle birçok sporcuya örnek olmaktadır. Henüz genç olan sporcumuzun takımıyla beraber amaçladığı hedeflere bu sene ulaşacaklar gibi gözükmektedir. İlk başta takım olarak bir giriş yapmaları, ardından da daha büyük başarılara imza atacaklarından hiç şüphemiz yok. 

Sneaks Cloud olarak temsilcimiz Cem Bölükbaşı’na Formula 2’de başarılar diler, sınırsız desteğimizin arkasında olduğunu bilmesini isteriz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar