Pilates Topu ile Plank Nasıl Yapılır?

Pilates Topu ile Plank Nasıl Yapılır?


Karın kası oluşturmak hemen hemen herkesin isteğidir. Çoğu kişinin istediği şeye çok az kişi sahiptir ve bu yol zorludur. Bunun için yöntemler hatta tedavi ve bazı operasyonlar uygulanmaktadır. Tabii ki zorda kalınmadığı sürece cerrahi müdehaleye başvurulmamalıdır. Bu blogda pilates topu ile plank nasıl yapılır detaylarını anlatacağız.


Plank pozisyonunda önemli olan noktalardan biri sağda solda yazan yanlış süre verileridir. Bu core çalışması tamamen direnç gösterimidir. Karın bölgene uygulayabileceğin kadar direnç gösterirsin. Bu yüzden plank süresini kendi gücüne göre ayarlamalısın. Pilates ise plank konusunda zorlananların dostudur. Core çalışırken zorluk yaşayanlar için destek rolünde görev alan bu yardımcı ekipman, giriş kısmında uygulayanları üzmeyecektir. Pilates topu ile plankin nasıl yapıldığını merak ediyorsan işte detaylar.


Topun üzerinde plank

Plank pozisyonu ile aynı olan bu harekette tek fark pilates topu ile yapılmasıdır. Ayakların altında konumlandırılan harekette kalça ve karın bölgesi iyice sıkılır. Yapılan harekette maksimum verimi almak için süre tutulmaması önem arz etmektedir. Verim almak amacıyla karın bölgene uygulayacağın direnç, düzenli yapıldığı takdirde geri dönüşü olacaktır.


Dirsekler topun üstünde

Pilates topu ile plank yapmanın diğer bir yöntemi ise bir öncekinin tam tersidir. Ayakların aksine bu sefer dirseklerin top üzerinde olduğu hareket, bir öncekine göre daha kolaydır. Popo ve core tarafının olabildiğince sıkıldığı bu harekette de maksimum seviyede performans alınabilmesi için süresiz uygulanmalıdır.


Tabii ki bu hareketlerin yanında önemli olan diğer bir nokta beslenme programının da düzenli yapılmasıdır. Karın bölgesinde istenmeyen yağlardan kurtulmak için pilates topu ile plank yapmanın yanında kardiyo yapmak da önemlidir. Sabah kalktığın saatlerde kahvaltıdan önce 15 dakika kadar yapacağın bir koşu, yağ yakmanda ana faktörlerden biri olacaktır.


Plank yaparken dikkat etmen gereken diğer önemli bir konu ise sakatlıktır. Bu hareketlerde en çok zarar gören kısım bel oluyor. Bu yüzden hareketi yaparken uygulayacağın direnci oldukça karın bölgesinde yoğunlaştırman gerekmektedir. Bele binecek olası bir yük, ağrı veya sakatlıklara yol açabilmektedir.


Rahat giysilerle spor yapmak ve plank hareketlerinde esnekliğini koruman için Sneaks Cloud’da sana uygun tayt, büstiyer, tişört, kadın eşofman altı, erkek eşofman altı ve daha birçok spor giyim ürününü bulabilirsin hemen incele.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar