NBA’de Yeni Türk Basketbolcu - Alperen Şengün

NBA’de Yeni Türk Basketbolcu - Alperen Şengün

Basketbol severler için en üst lig olan NBA’de Türk oyuncular başarılarıyla dikkat çekiyor. Son olarak Alperen Şengün transferi ile gündeme geldi. Başarılı oyunu, üstün performansı ile Houston Rockets forması giyen Şengün, ilk turda da seçilerek yine önemli bir başarı gösterdi. 

Alperen Şengün Kimdir?

Alperen Şengün, 25 Temmuz 2002 Giresun doğumlu ve 2.08 metre boyunda. Küçük yaşlarında ağabeyinin basketbol oynadığını gören Şengün, bu spora ilgi duydu ve çocuklar için basketbol eğitimi veren kurslara katıldı. Bu eğitimler, ilgisi ve yeteneği sayesinde hayatı değişti. Daha sonra ise 2017 – 2018 sezonunda Banvit Basketbol Kulübünde basketbol kariyerine başladı. 

Alperen Şengün Hangi Takımlarda Oynadı?

Alperen Şengün’ün oynadığı takımlardan ilki kariyerinin başladığı Banvit Basketbol Kulübü. 2018 – 2019 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi kapsamında Bandırma Kırmızı Basketbol Kulübü ile toplamda 29 maça çıktı. Bu maçlarda 10,8 sayı, 6,8 ribaund ve 1,2 asist ile dikkat çekti. 2019 – 2020 sezonunda ise Teksüt Bandırma takımında Süper Lig’de 22 maçta görev aldı. Bu maçlarda ise 5 sayı ve 3,9 ribaund yapabildi. 

Alperen Şengün için önemli gelişme Türkiye milli basketbol takımında forma giymesi oldu. Milli takım kariyeri sonrasında dikkatleri tekrar üzerine çekmeyi başaran Şengün, 2020 – 2021 sezonun öncesinde Beşiktaş Basketbol Takımı ile anlaşma imzaladı. Genç bir kadro ile yapılanma yapmak isteyen Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalamasına rağmen Şengün, NBA seçmelerine katıldı ve Houston Rockets takımı tarafından seçildi.

Kaçıncı Sıradan Draft Edildi?

Alperen Şengün draft sıralaması öncesinde draft’ın ne demek olduğunu bilmeniz gerekiyor. Basketbol kapsamında draft ifadesi seçmeler anlamı taşıyor. NBA’de bulunan takımlar belirli kurallar çerçevesinde oyuncularını draft yöntemi ile seçiyor. 2021 NBA draftında Şengül, ilk turda seçildi. Bu da kendisi ve kariyeri için önemli bir başarı olarak görüldü. 16’ncı sıradan seçilen Şengül’ün hakları da Houston Rockets tarafından alındı. Bu kapsamda Şengül, NBA maçları başladığında Houston Rockets forması giyecek ve NBA’de Türkiye’yi temsil eden oyunculardan biri olacak.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar