NBA’in Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Takımı

NBA’in Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Takımı

Kurulduğu 1946 yılından itibaren büyük bir ilgi ile takip edilen NBA, basketbol denildi mi akla ilk gelen isimdir. 30 takımdan oluşan bu kuruluştaki takımlardan yalnızca 1’i Kanada çıkışlıdır. Geri kalan tüm takımlar Amerikandır. Peki bu 30 takımdan en iyileri hangileridir? Blogumuzda daha derinlemesine inceledik.

5. 1970-71 Milwaukee Bucks

Kareem Abdul Jabbar ve Oscar Robertson'ın star oyuncuları olduğu bu sezonda 66 kere kazanan bu takım San Francisco Warriors, Los Angeles Lakers gibi efsanevi takımlara karşı da 5 galibiyet almıştır. Önceki sezon 12-2 olan rekorları bu sezon 66-16’ydı. Finallerde 4-0 Baltimore Bullets’ı yenen Bucks’da Jabbar’ın NBA’deki bu yalnızca ikinci senesiydi. Bu şekilde bu takım NBA tarihine altın harflerle isimlerini kazıdı.

4.1985-86 Boston Celtics

67 galibiyet ve 15 mağlubiyet ile sezonu sonlandıran bu takım finallerde Houston Rockets’a karşı 4-2 kazanarak listemizde yer edindiler. Bu takımda oynayan Larry Bird, Kevin McHale ve Robert Parish NBA ‘in MVP’lerinden. Özellikle Larry Bird’ün savunmalara karşı direnişi ve oyun başına takımına ortalama 25.8 puan getirmesiyle Boston Celtics tarihe geçti. Diğer tüm oyuncuların da Bird’den geri kalmayan yetenekleri de göz önüne alınınca 85-86 sezonu sonunda Chicago Bulls, Milwaukee Bucks gibi başarılı takımları geride bırakmış olmaları çok da şaşırtıcı gelmiyor. 

3.1986-87 Los Angeles Lakers

Listemizde daha önce de adı geçen Kareem Abdul Jabbar ve listemizde ilk defa karşılaştığımız Magic Johnson’ın başında geldiği bu sezon Lakers adeta önceki sezonun intikamını alma peşindeydi. O sezon 65 oyunun galibi olan Lakers, finalde Larry Bird’ün öncüsü olduğu Boston Celtics ile karşı karşıya geldi ve bu sefer kazanan Celtics olmadı. 4’e 2 kazanan Lakers aynı zamanda final MVP’si olarak o sezon bizlere Magic Johnson;’ı kazandırdı. Batı tarafında sadece 1 kere Warriors’lara yenilen bu takım özellikle de hızları ile senelerce konuşuldu. 

2.1995-96 Chicago Bulls

Dudak uçuklatıcı 72 galibiyet ve sadece 10 mağlubiyet ile 95-96’da Michael Jordan ve Scottie Pippen gibi efsanevi isimlerin bulunduğu Chicago Bulls bazı kaynaklara göre gelmiş geçmiş en iyi takım bile olabilir. O zamanlar 70’in üstünde galibiyete sahip tek takım olma ünvanını kazanan Bulls, Seattle Supersonics’e karşı finallerde 4-2 kazanarak o sezonun şampiyonu oldu. Michael Jordan bu sezon maç başına takımına ortalama 30.4 puan kazandırıyordu. 

1.2016-17 Golden State Warriors

Kevin Durant, Stephen Curry, Klay Thompson ve Draymond Green’in bir arada olduğu bu takım sahada adeta karşı takımlara şans bile tanımadı. 67-15 bitirdikleri bu sezonda play-offlarını 16’ya 1’lik seriyle tamamlayarak bunu 2001 Lakers’dan sonra NBA tarihinde yapan 3. takım oldular. Tüm takımlardan daha üstün bir savunmaya sahip olan Warriors özellikle yakın zamanda bu kadar başarılı bir performans sergilemiş sayılı takımlardan birisi. Finalde Cleveland’i 4’e 1 yenerek sezon şampiyonluğu ile de tüm bu çabalarını taçlandırdılar. 

Spesifik olarak 5 takım belirlemek konu özellikle basketbol oldu mu o kadar da kolay değil. Listemizde belirtmediğimiz fakat yine de bu listede olmayı hak eden 1988-89 Detroit Pistons, 2000-01 Los Angeles Lakers ve 1966-67 Philadelphia 76ers’a da saygılarımızı sunuyoruz. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar