NBA 2022’nin En İyi 10 Oyuncusu

NBA 2022’nin En İyi 10 Oyuncusu

Tüm Dünya tarafından en çok takip edilen basketbol turnuvası olan NBA, geçtiğimiz sene de dolu dolu geçti. Bu durumun gerçekleşmesini sağlayan bazı oyuncular diğerlerine göre performansları ile daha öne çıktılar. O oyunculardan 10 tanesini sizler için derledik. 

10. Donovan Mitchell, Cavaliers/Jazz

Sene içerisinde takım değiştirmiş olan oyuncunun performansı yine de aynı kaldı. Her oyunda en az 20 defa atış sağlayan ve bunların %63’ünün sayı getirmesi ile oyuncu sadece 2022 değil tüm Nba tarihine her an adını yazabilir. 

9. Devin Booker, Suns

Takım tarihinde görülmemiş 64 maçlık bir galibiyet serisi olmasını sağlayan oyuncu hem genç olması hem de şimdiden bu kadar başarı sağlaması ile tüm gözleri üzerinde topluyor. Gerektiğinde asistleri ile de takımına destek olan oyuncunun geleceği merak konusu. 

8. Kevin Durant, Nets

Her ne kadar takımı pek ilerleyemese de maçlardaki performansı ile Durant gerçekten bunun önüne geçmeye çalıştı diyebiliriz. Her oyun yaklaşık 30 puanı tek başına kazandıran Durant bu sayede listeye girmeyi başardı.  

7. Ja Morant, Grizzlies

Her ne kadar birçok sakatlık ile karşı karşıya gelse de takımına tarihindeki en iyi turnuvalardan birini yaşatan Morant, oyun başı asist ve puan anlamında da ilk 15’e giren 3 oyuncudan birisi.

6. Luka Doncic, Mavericks

Yeni sezondaki performansı daha bile iyi olan oyuncu 2022’De de kendini gösterdi. NBA tarihinde ilk 25 maçta 800 puana ulaşarak bunu gerçekleştiren 3. basketbolcu oldu. 

5. Joel Embiid, 76ers

Orta oyuncusu olarak ligde yükselen sayılı isimlerden olan Embiid aynı zamanda da MVP liği sınırdan kaçırarak ikinci oldu. 22’nin sonlarında Jazz ile olan maçta en az 50 puan kazanan ve de bunun yanında çeşitli asistleri olan tek oyuncu olarak tarihe geçti.

4. Giannis Antetokounmpo, Bucks

MVP ödülü için yeniden aday gösterilen oyuncu üst üste dördüncü defa bu ödüle layık görülen oyuncular arasına girdi. Ortalama 30 puan, 11 rebound ve 6 asist sağlayan oyuncunun bu sezon nerelere geleceği merak konusu. 

3. Stephen Curry, Warriors

16 tane 3’lü ile rekor kıran Curry’nin adını bu listede görmek pek de şaşırtıcı değil. Finallerde de üstün performans gösteren Curry Finals MVP seçilerek taçlandırıldı. 

2. Jayson Tatum, Celtics

Boston Celtics’i finallere taşıyan oyuncu her ne kadar finallerde Warriors’a kaybetseler de bir sonraki sezona mükemmel başladı. İlk 37 dakikada ortalam 30 puan kazandıran oyuncu ligin en başarılılarından. 

1. Nikola Jokic, Nuggets

32.8 puanlık bir Efficiency Ranking ile rekor kıran oyuncu aynı zamanda da MVP ödülünün sahibi oldu. 2021 yılında da MVP olan oyuncunun bu durumu üçleyip üçlemeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz. 

Bu listenin 2023 yılının sonlarında ne kadar ve nasıl değişeceği tam bir merak konusu. Tüm oyunculara şimdiden bize sunacakları seyir keyfi için teşekkürler. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar