Golden State Warriors : NBA’in Altın Çocukları

Golden State Warriors : NBA’in Altın Çocukları

1971’de günümüzdeki adı ile turnuvalarda yarışmaya başlayan takım NBA’in gelmiş geçmiş en iyi takımları arasında. Efsanevi müsabakaları ile izlerken strese sokan hem eğlendiren bu takımın kariyerinin altın anlarını blogumuzda derledik. 

2021-22 NBA Şampiyonluğu 

NBA’de takımın 76. sezonu olan 2022 şampiyonasında Golden State’in ilk rakibi Denver Nuggets idi. 4-1 mağlup ederek Memphis ile oynamaya hak kazanan takım için sonuç onlarla da pek değişmedi. Onlara karşı da 4-2 galip gelen takım için finaller ile arasında tek bir maç vardı : Dallas Mavericks. Bu karşılaşmadan da çok rahat bir skor olan 4-1 şeklinde üst tura çıkan takım 7. defa yılın şampiyonu olma ihtimali ile karşı karşıyaydılar. 2015,2017 ve 2018 gibi yakın tarihlerde turnuvadan birinci ayrılan takım için bu çok da olasılıksız bir durum değildi. Finalde karşılaştıkları Boston Celtics neredeyse Golden State'in 3 katı şampiyonluğa sahipti. Yine de Golden State inanılmaz bir performans ile 4-2 NBA 22 sezonunun şampiyonu oldu. 

Takımın Yıldız İsmi Stephen Curry 

2009’da takıma katılan Curry katıldığı andan itibaren başarılara imza atmaya başladı. Babası da profesyonel basketbolcu olan Curry’nin hayatına basketbol bu şekilde doğduğu andan itibaren girmiş oldu. 2009’daki NBA Draft’te Golden State tarafından takıma seçilen Curry NBA kariyerinden önceki parçası olduğu takımları da şampiyonluklara taşıdı. Batı grubunda 3 ay Ayın Çaylağı ödülünü alarak bunu Batı grubunda yapan ilk isim oldu. İlk sezonunu 166 3-puanlık atış ile bitirerek NBA tarihinde bunu başaran ilk çaylak oyuncu oldu. 

2021-22 sezonu başta olmak üzere takımını 4 defa şampiyonluk kazandıran Curry aynı zamanda da 2021-22 Final müsabakasının MVP’si seçildi. Golden State’in şampiyonluklarının yarısından fazlasına payı olan Curry hala bu takım içerisinde mücadelesini sürdürmekte. Bu sene bir tık daha gerileyen takım Curry sayesinde yine de sonunculuk görmedi. 

Gelecek sezonlardaki performansı özellikle merak edilen takım geçtiğimiz 8 yılın yarısını şampiyon olarak bitirerek NBA’in en önemli takımlarından biri haline geldi. Takımın simge renklerinden biri olan sarının gelecek sezonlarda altın olarak da onlara dönmesini diliyoruz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar