NBA'de 2021 Sezonu Hakkında Şu Ana Kadar Bilinenler

NBA'de 2021 Sezonu Hakkında Şu Ana Kadar Bilinenler

COVID-19’un en çok etkilediği alanlardan birisi olan spor dünyasında, belki de durumu en iyi toparlayan organizasyon NBA oldu. Dünya genelinde koronavirüs vaka sayıları arttığı dönemde; basketbolcular ve teknik ekiplerdende de vaka haberleri gelmeye başladığında NBA Komisyoneri Adam Silver, net bir karar alarak ligi tamamen durdurmuştu.

Sıkı önlemlerin alınmasıyla birlikte Orlando’da kurulan özel kampüste hızlandırılmış bir şekilde tamamlanan ligin 2021’de nasıl ilerleyeceği kafalarda soru işareti oluşturmuştu.

İşte, şu ana kadar NBA yönetiminin açıkladığı kadarıyla NBA 2020-2021 sezonu hakkında bilinenler!

NBA Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

NBA 2020 - 2021 sezonunun başlangıç tarihi, 22 Aralık 2020 olarak açıklandı. Öncesinde pre-season denilen hazırlık döneminde takımların aldığı önlemleri denetleyen NBA yönetimi, 22 Aralık’ta ligin başlayacağını ve şu an için ortak bir kampüste bulunulmayacağını (bubble’da olduğu gibi) ifade etti.

Sezonun ilk yarısının 4 Mart 2021’de sona ereceği açıklandı. 5 - 10 Mart arasında NBA All-Star 2021 arası olacak. Indianpolis’te gerçekleşecek All-Star 2021 için detaylar henüz açıklanmadı.

11 Mart ve 16 Mart arasında, ligin ikinci yarısı oynanacak. Geçen sene ilk kez uygulanan Play-In uygulamasının bu sene de gerçekleşeceği açıklandı. 18 - 21 Mayıs arasında oynanan Play-In’de Playoff’lara kalan son takımların da belirlenmesi ile asıl heyecan fırtınası başlayacak. 22 Mayıs ile 22 Temmuz arası için planlanan NBA Playoff’ları için de henüz detaylar açıklanmadı. Geçen sene olduğu gibi bir kampüs ve yüksek maç trafiği olup olmayacağı merak konusu.

NBA 2020-2021 Sezonunda Kaç Maç Olacak?

Bu sene, basketbolseverlerin alışkın olduğu NBA sezonundan daha kısa bir sezon olacak. Geçtiğimiz sezonun ekim ayında sona ermesi sebebiyle, yalnızca iki aylık ara sonrasında Aralık 2020’de başlayan ligde takımlar normal sezonda 72 maç oynayacaklar. Önceki yıllarda bu sayı 82’idi.

NBA’de Alınan Koronavirüs Önlemleri

Bubble’da yürütülen hassas sürecin, hem medya hem de takım yönetimleri tarafından olumlu bir şekilde karşılanması; NBA yönetiminin işini kolaylaştırmıştı. Sıkı önlemler, olağanüstü kriz yönetimi, güven veren söylemleriyle herkesin takdirini toplayan Adam Silver, bu seneki önlemlerin de aynı hassasiyet ve titizlikle devam edeceğini açıkladı. 

İlk antrenman gününden son güne kadar tüm oyuncular ve teknik ekip, testten geçecek. Koronavirüse yakalanan kişiler, 10 günlük bir karantinaya girerek veya art arda iki kere negatif test çıkması sonucunda ancak takıma katılabilecekler. Semptomatik veya asemptomatik, tüm vakalar için bu kural geçerli.

Deplasman maçlarına gidecek ekibin 45 kişiyle sınırlandırılması da, alınan önlemler arasında yer alıyor. 17 oyuncunun yanındaki teknik ekibin ve malzeme sorumluluların sayısında azaltmaya gitmek, riski azaltmak anlamına geliyor.

Vaka sayılarının artması sonucunda oluşabilecek kriz anında ise NBA yönetimi ligi durdurmayı, ertelemeyi ve hatta iptal etmeyi gündemine alabilecek. Bu durum, lig başlamadan takımlara ve oyunculara iletildi ve hazırlıklı olmaları istendi.

Taraftarlar için Alınan Önlemler

Şu an için takımların tamamı, salona seyirci gelip gelmeyeceği konusunda resmi açıklamalarını yapmadılar. Cleveland Cavaliers gibi bazı takımlar, az sayıda taraftarın, gerekli önlemler alındıktan sonra salona alınabileceğini ifade ederken Chicago Bulls gibi bazı takımlar, salona kesinlikle taraftar alınmayacağını belirtti. Diğer takımların açıklamaları da bekleniyor.

Toronto Raptors, Maçlarını Florida’da Oynayacak

Kendi salonunda oynamayacak olan tek takım ise Toronto Raptors. Soğuğuyla ünlü Kanada’nın NBA’deki tek takımı olan Raptor, maçlarını nemi ve sıcaklığıyla ünlü Florida’nın Tampa kentinde oynayacak. Bu değişikliğin sebebinin, Kanada hükümetinin, maçların salonda oynamasına izin vermemesi olduğu açıklandı. Ligin ilerleyen maçlarında Raptors’ın evi Toronto’ya dönmesi için çalışmaların devam ettiği de ifade edildi.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar