Michael Jordan'ın Hayatı, Başarı Hikayesi ve Sözleri

Michael Jordan'ın Hayatı, Başarı Hikayesi ve Sözleri
#michael jordan#yıldız oyuncu

Dünyanın en çok sevilen spor dallarından biri olan basketbol beşer kişiden oluşan iki takım arasında oynanır. Kendine has kuralları olan basketbol için bir top ve çember ile genellikle kapalı alana sahip bir kort yeterlidir. Takımlar birbirlerinin pota denilen çemberleri içine topu atarak puan kazanır. Basketbol denilince ilk akla gelen isimlerden biri Michael Jordan’dır.

Michael Jordan Kimdir?

Basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Michael Jordan; kolej, olimpiyat ve profesyonel spor tarihinin en başarılı, popüler ve zengin sporcularından biridir. Asıl adı Michael Jeffrey Jordan olan sahaların yıldızı, gelmiş geçmiş en iyi basketbolculardan biri olarak kabul edilir. 1980'lerin ortasından 1990'ların sonuna kadar potalara hükmeden oyuncu, Jordan Chicago Bulls'u altı kez Ulusal Basketbol Birliği şampiyonluğuna götürdü, NBA'nin En Değerli Oyuncu Ödülünü ise beş kez kazandı. İşte başarılarla dolu bir geçmişe sahip olan Michael Jordan hayatı!

Michael Jordan’ın Çocukluğu

Michael Jordan, New York'ta, James ve Deloris Jordan'ın beş çocuğundan biri olarak 17 Şubat 1963’te dünyaya geldi. Michael, çok gençken ailesi, Kuzey Carolina'daki Wilmington kentine taşındı. Babası General Electric tesis sorumlusu olarak çalıştı, annesi ise bir banka çalışanıydı. Sporu çok seven Jordan, lise ikinci sınıf öğrencisiyken basketbol elemelerine katıldı ancak takıma seçilmedi. Yılmayan Jordan, gelecek yıl çalışmalara devam ederek takıma girmeyi başardı. Liseden sonra baş antrenör Dean Smith ile çalışarak North Carolina Üniversitesi'nde basketbol bursu aldı. North Carolina'daki ilk sezonunda 1982 Yılı Atlantik Kıyı Konferansı (ACC) Çaylak Ödülü alan Jordan, iki yıl boyunca yılın kolej oyuncusu unvanını aldı. Bu arada takımı ise ACC şampiyonluğunu kazandı. Daha sonra Kuzey Carolina'dan ayrılan Jordan, 1984 yılında Ulusal Basketbol Birliği Chicago Bulls (NBA) takımına seçildi.

Profesyonelliğe Adım Atış

Jordan Chicago Bulls’a seçildiğinde, takım kaybeden bir takımdı ve pek hayranı da yoktu. Ancak Jordan’ın oyun stili ve şiddetli rekabet ruhu, 1970'lerde basketbolun süper star oyuncusu Julius Erving'i hatırlatıyordu. Jordan’ın inanılmaz sıçrama yeteneği basketbol tutkunlarını heyecanlandırdı. Jordan daha ilk sezonunda All-Star ekibine seçildi ve daha sonra ligin Yılın Çaylağı olarak onurlandırıldı. Bir NBA playoff rekoru olan ilk maçında Boston Celtics'e 49, ikinci oyunda ise 63 puan fark attı. 1986–87 sezonu yine bireysel başarılardan biriydi ve Jordan All-Star maçlarına 1,5 milyon oy rekoru ile başladı. Wilt Chamberlain'tan (1936-1999) beri tek bir sezonda 3.000 puan alan ilk oyuncu oldu. Jordan diğer basketbol yeteneklerini geliştirmeye yoğunlaştı ve 1988'de Yılın Savunma Oyuncusu seçildi. Ayrıca ligin "En Değerli Oyuncusu" (MVP) olarak seçildi ve yine o yılın All-Star maçlarının da "En Değerli Oyuncusu" (MVP) seçildi. Bunlara ek olarak 1991, 1992 yıllarında ligin; 1988, 1996 yıllarında All-Star maçlarının; 1991, 1992 ve 1993 yıllarında ise NBA play-off serisinin "En Değerli Oyuncusu" unvanını aldı. NBA oyuncularından oluşan ABD Olimpik Milli Basketbol Takımı bir diğer adıyla Dream Team’de yer alan Jordan, takımın İspanya’daki Barselona Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmasında önemli rol oynadı.

Basketbola Veda

1993 yılının yaz aylarında Jordan'ın babası James, bir soygun girişimi sırasında iki kişi tarafından öldürüldü. Jordan kederliydi ve babasının ölümü, kumarla ilgili basında çıkan haberlerle birleşti. Baskılara dayanamayan Jordan, ekim ayında profesyonel basketbol hayatını bıraktığını açıkladı. Jordan, üç NBA şampiyonluğu, üç normal sezon MVP ödülü, üç playoff MVP şampiyonluğu, yedi ardışık skor şampiyonluğu kazandı. Sadece dokuz sezonda tüm zamanların en iyi oyuncusu oldu.1994–95'te Jordan, Chicago White Sox adlı küçük lig beyzbol takımı Birmingham Barons için oynadı ve daha sonra Chicago Bulls'a geri döndü. 1999 yılında ikinci kez emekli oldu ve kariyerini NBA oyuncuları ve takım sahipleri arasındaki bir iş anlaşmazlığının resmi olarak sona ermesinden hemen sonra yüksek bir puanla sonlandırdı.

Michael Jordan’ın Unutulmaz Sözleri

● Kariyerim boyunca 9000’den fazla başarısız atış yaptım, 300’den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. Başarımın sırrı işte bu dur.

● Hiçbir zaman şut atmadan önce negatif bir düşünce aklıma getirmem, çünkü negatif sonuç benim işim değil.

● Yetenek maçı kazandırır ama zekâ ve takım oyunu şampiyonluğu.

● Herkes bir gün Michael Jordan olmak istiyor, bense her gün Michael Jordan olmak zorundayım.

● Her maçı son maçımmış gibi oynuyorum.

● Ne olursa olsun her zaman agresif ol.

● Ben sahada 5 kişiyi nasıl alt edeceğimi değil, o beş kişinin beni nasıl durduracağını düşünürüm.

● Hayatım boyunca hata üstüne hata, hata ve hata yaptım bu yüzden başardım.

● Michael Jordan’ı durdurabilecek tek bir adam var, O da Michael Jordan.

● Sadece oynayın. Eğlenin ve oyundan zevk alın.

Dünyanın en iyi basketbol oyuncusu Michael Jordan’dan esinlenerek tasarlanan Michael Jordan forma ve Michael Jordan ayakkabıları Sneaks Cloud ayrıcalığı ile sizlerle!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar