Formula 1’de Ferrari Esintisi

Formula 1’de Ferrari Esintisi

Geçtiğimiz sene çekişmeli bir yıl yaşanmıştı. Mercedes Pilotu Lewis Hamilton ile Redbull Pilotu Max Verstappen arasında yaşanan kıyasıya mücadele, final yarışında neticelenmişti. Tarihin gördüğü en çekişmeli F1 dönemi olarak nitelendiren yorumcular, geçmişte de kalsa hala tartışmalara devam etmektedir. 

Mercedes’in Çöküşü

2021 şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Lewis Hamilton, ekranlara bunu çok belli etmemiş olsa da derin üzüntüler içerisinde olduğu belirtiliyordu. Uzun bir süre ne sosyal medyadan ne de başka bir mecradan paylaşım yapmayan İngiliz pilot, devam edeceğini açıkladı. Formula 1 Dünya Şampiyonluğu rekorunu eline almak isteyen Hamilton ne yazık ki 2022’de iyi bir sezon başlangıcı yapmadı.

Şu ana kadar gerçekleşen 3 yarışta 1 podyum alabilen Lewis Hamilton, ilk yarışında 3, ikinci yarışında 10 ve üçüncü yarışında 4.’lük alarak sıralamada beşinciliğe yerleşti. Aynı zamanda Mercedes’in yeni transferi George Russell, 37 puanla ikinciliğe yerleşti. Formula 1 taraftarlarının genç yarışçıdan, ümitleri oldukça fazla.

Redbull’dan Hüsran

Geçen sene muhteşem bir takım oyunu sergileyen Redbull, Sergio Perez’in harika savunması ve Max Verstappen’in gayretiyle şampiyonluk genç Hollandalı’ya yazılmıştı. 2022 sezonunda ise sadece 1 yarışta birincilik alabilen Verstappen, diğer yarışlarda puan toplayamayarak altıncılığa yerleşti. Takım arkadaşı Perez ise üç yarışın ikisinden puan toplayarak dördünclüğe adını yazdırdı.

Ferrari’den Yeni Bir Sayfa

Sezonun en iyi arabasının Ferrari’de olduğu neredeyse bir gerçek. Bu yıla kadar sürekli olarak gelecek sezonda iyi olacağız mesajı veren Ferrari, dediklerini yapmış hatta izleyenlerini şaşırtmış gözüküyor. Daha hızlı ve dayanıklı olan yeni araç, aynı zamanda lastikleri de daha iyi koruyabiliyor. Hafifliğinden hız kazanan İtalyan ekip motoru esnetme konusunda da oldukça başarılı.

Avustralya GP’de motor gücünü 5 beygir daha açarak rakibi Redbull’u zorlanmadan geçen Ferrari, motor konusunda da rakiplerine göre bir hayli üstün gözüküyor. Motor gücüyle beraber en hızlı turunu 0.6 saniye daha hızlı atan Charles Leclerc’da şu an birinciliği elinde tutmasından dolayı gayet mutlu gözüküyor. 

Son senelerde istediğini bulamayan Ferrari, 2022’de arzuladığını almış gibi gözüküyor. İlerleyen zamanlarda ne olacak bilinmiyor fakat her şeyin heyecanlı olacağı kesin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar