Dünya Emoji Günü

Dünya Emoji Günü

Hey genç! Dünya Emoji Günün Kutlu Olsun! 

Her derdimizi anlatacak birbirinden değişik emojiler uzun süredir hayatımızın bir parçası. Sonuna emoji eklenmeyen mesajlar duyguları anlatmaya yetmiyor. Triple yazılmış bir cümle smile emojisiyle yumuşatılırken, bir kalp bazen tüm sorunları çözmeye yetiyor. Bir emojiyle duyguyu, anlamı, anlatımı kısaca ifadeni değiştirebilirsin. Peki ilk emojiyi kim buldu? İlk emoji nedir? 

İlk Emoji

İlk Emoji Japon mobil iletişim şirketi NTT DoCoMo için çalışan Shigeta Kurita isimli mühendis tarafından 1999 yılında üretilmiştir. İlk set’in 170 - 180 adet olduğu bilinmektedir. Başlarda sadece küçük bir arkadaş grubu içinde kullanılan emojiler önce Japonya’ya sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Unicode bu ikonları karakter kodlamasına dahil etme konusunda kararsız kalsa da sonradan kabullenmiştir. İlk kullanılan platforlardan biri Apple iPhone’dur. Daha sonra Android ve diğer mobil iletişim sistemleri tarafından da kabul edilerek genişletilmiştir. 

2000’lerin sonlarına doğru artık vazgeçilmez hale gelen emojiler için konferans bile düzenlenmeye başlamıştır. İlk uluslararası Emojicon konferansı, 4 Kasım 2016’da San Francisco, California’da düzenlenmiştir

Bir iddiaya göre de Slovakya'da Jan Ladislaides isimli avukatın 1965 yılına ait eski evraklar arasında bulduğu bir yazıda gülen yüz yer almaktadır. Tabi günümüzdeki emoji buradan yola çıkarak oluşturulmamıştır. 

İlk Emoji Hangisi?

Bir Amerikan şirketin ressam Harvey Ball’dan özellikle istediği gülen yüz emojinin başlangıcı olarak bilinmekte. 1963'te sadece 45 dolar’a yapılan bu tatlı gülen yüz sonradan birçok yüz ifadesiyle emojilere dönüştü. Fransız Franklin Loufrani bu görselin telif haklarını satın alarak markalaştırmış ve birçok alanda kullanılmasını sağlamıştır. 

Kısaca kim bulduysa iyi yapmış! Ve artık birçok platformda kişiler kendi emojilerini yapabiliyor. Gitgide eğlenceli hale gelen bu sevimli ikonlar başlı başına bir dil olma yolunda ilerliyor. 

Dünya Emoji Günü Neden 17 Temmuz’da Kutlanıyor?

IOS cihazlardaki takvim emojisinde 17 Temmuz yazıyor. İşte bu yüzden Dünya Emoji Günü 17 Temmuz’da kutlanıyor. Farklı platformlarda 24 Şubat, 27 Mart ikonları olsa da baz alınan Apple oldu. Dünya Emoji Günü kapsamında her yıl https://worldemojiawards.com/ sayfasında yılın emojisi seçiliyor. Herkes bu sayfada oy kullanabilir. 

Farkedilmeyen Birkaç Emojiyi Biz Gösterelim

Uçan Para

Tam da maaş alınan günün ertesi gününü ifade etmek için. :’(

Bıyıklı Gelin

Çünkü neden olmasın.

Kucaklaşanlar

Böyle tam “Canııım Caanıımmm” demek isteyenler için 

Gülerken Ağlayan Yüz

Gülmen gerekir için ağlar… İşte o an için.

Biz de Sneaks Cloud olarak emojileri çok seviyoruz işte birbirinden güzel emojili ürünlerimiz için hemen Emojili Kıyafetler sayfamızı ziyaret et. En güzelini de İnstagramdan senin için buraya çektik, sonra da belki Instagrama göz atmak istersin diye bi altına linkini bırakıyoruz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar