En Az Tehlikeliden En Çok Tehlikeliye: Dünyanın En Tehlikeli Spor Çeşitleri

En Az Tehlikeliden En Çok Tehlikeliye: Dünyanın En Tehlikeli Spor Çeşitleri
#keşfet#spor

Spor yapmanın sağlığa pek çok katkısı olsa da her zaman güvenli bir aktivite olmayabilir. Hangi daldan olursa olsun sporcular her zaman ani bir sakatlanma riskiyle yaşıyor. Her dalda bu risk seviyesi aynı olmasa da bazı adrenalin dolu tehlikeli sporlar gerekli önlemler alınmazsa çok tehlikeli olabilir. Dünyanın en tehlikeli sporları ne diye merak ediyorsan, dünyanın dört bir yanından yedi spor dalını derlediğimiz bu yazımız tam sana göre! İşte dünyanın en tehlikeli spor çeşitleri...

Amigoluk (Cheerleading) 

Evet, doğru okudun. Amigoluğu tehlikeli sporlar listesinde görmek seni şaşırttıysa, filmlerde karşılaştığın o nefes kesici dans koreografileri düşün. Amigolar, içlerinden sadece birinin kusursuz koordinasyonları bir saniyeliğine bozulduğunda çok ciddi yaralanmalarla baş etmek zorunda kalabilir. Ancak yaralanmalar sonucu hayatını kaybeden amigoların sayısı çok az da olsa birçoğu yaralandıktan sonra kariyerini sonlandırmayı tercih ediyor.

Buz Hokeyi

Ülkemizde yakından takip edilen bir spor dalı olmasa da buz hokeyi Kuzey Amerika’da en sevilen spor dallarının başında geliyor. Oyuncular kendilerini korumak için yüksek miktarda koruyucu dolgu malzemesi kullansa da bu onları maç sırasında birbirlerine en sert hamleleri yapmaktan alıkoymuyor. En tehlikeli sporlardan birinin neden buz hokeyi olduğu konusunda şüphelerin varsa, buzun üzerindeki bir oyuncunun üstündeki ağır ekipmanlarla sana doğru elinde hokey sopasıyla hızlıca geldiğini hayal et! 

Amerikan Futbolu

Ülkemizde üniversite takımlarıyla beraber popülarite kazanmaya başlayan Amerikan futbolu, oyuncuları birbirlerine karşı sertlik konusunda buz hokeyinden aşağı kalmıyor. Oyuncularından hızlı hareket etmesi ve güçlü olmasını bekleyen Amerikan futbolu takımları, oyuncularının sağlığını koruma konusunda ne yazık ki bazen yeterli olamıyor. Buz hokeyinde olduğu gibi kırılan kemikler, omurga zedelenmeleri ve beyin travmaları bu tehlikeli sporların sebep olduğu yaralanmalardan birkaçını oluşturuyor. 

Karma Dövüş Sanatları / MMA

Bu spor dalının neden dünyanın en tehlikeli sporları arasında olduğu konusunda uzun uzun düşünmemize gerek yok. Sürekli yumruk yenilen ve atılan bu sporda kırılan birçok kemiğin olması ya da beyin sarsıntısı geçirilmesi beklenen bir durum. Dahası sakatlıklar uzun süre devam ederek dövüşçülerin kariyerlerini bitirmesine sebep olabilir. Neyse ki bu dala gönül vermiş sporcuların ölüm oranlarının çok düşük düzeylerde seyretmesi bu sporun tehlikesini azaltıyor.

NASCAR ve Motocross

Yüksek hızda araba kullanmanın tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu bir spor dalı olarak seçen sürücülerin nefes kesici performansları sırasında zarar görmemeleri sağlamak için her türlü önlem alınsa da bu her zaman mümkün olmuyor. Listemizde şu ana kadarki sporların arasında en ölümcül olanı NASCAR ve Motocross’ta sürücülerin hayatını koruyan ise en büyük destekçileri deneyimli pit ekipleri ve yüksek teknoloji ekipmanları. 

Yüksek İrtifa Dağ Tırmanışı

Tırmanış sporlarının çoğunu en tehlikeli sporlar kategorisinde görmemiz mümkün. Yüksek irtifa dağ tırmanışını diğerlerinden ayıran ise adı üstünde 8000 metre üstü yüksek irtifalarda yapılması. Adrenalin tutkunlarının tırmanışta deneyimli olmaları ve gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip olmaları, yüksek irtifa hastalığı, kar körlüğü ve hipoksi gibi sorunlarla karşılaşma ihtimalini büyük ölçüde azaltabilir.

Wingsuit Flying/Kanatlı Tulum Uçuşu

Pek çoğumuzun aşina olmadığı sporlardan biri olan Wingsuit Flying ya da dilimize çevrilmiş haliyle kanatlı tulum uçuşu dünyanın en tehlikeli sporları listesinin başında geliyor. Wingsuit isimli özel bir tulum sayesinde hava akımının bedeni kaldırmasıyla yapılan bu sporu dünyanın en ölümcül sporlarından biri yapan ise paraşütün açılmaması durumunda ne yazık ki kurtulma şansının çok düşük olması. Bu sporu yapabilmek için mutlaka eğitim şart!

Yukarıda dünyanın en tehlikeli sporlarını sıralamış olsak da sporun sağlık ve eğlence anlamına geldiğini sakın unutma! Sen de hareket ve adrenalin dolu bir hayat sürmek istiyorsan sana uygun sporu bulmak için Sneaks Cloud Blog’a göz atabilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar