Bisiklet Sürmenin Faydaları

Bisiklet Sürmenin Faydaları

Bisiklet sürmek her yaştan insanın keyif aldığı ve eğlendiği bir aktivite diyebiliriz. Günlük hayatta toplu taşıma yerine tercih edenler, eğlenmek için veya profesyonel olarak kullananlar oldukça fazla. Bisiklet kullanan çok fazla kişi olsa da hala sağlığa olan faydaları birçok kişi tarafından bilinmiyor. Bunlar; fit görünmek, kasların güçlenmesi, eklem ağrılarının azalması, duruş bozukluğunu düzelmesi, kalp sağlığının iyileşmesi, beyin fonksiyonlarının gelişmesi ve stresin azalması gibi etkilerdir. 

Fit Görünmeyi Sağlar 

Bisiklet sürerken farkında olmasak da büyük bir enerji sarf ederiz ve bu durum kalori yakarak kilo vermemizi sağlar. Haftada üç dört gün düzenli olarak 45-60 dakika bisiklet sürdükten sonra yağ yakımı ve vücudun incelmesi gibi sonuçlar alırız. Yakılan bu kalori ve kaslarımızı çalıştırmamız durumunda fit bir görüntüye ulaşmamızı ve kilomuzu korumamızı sağlar. 

Kasları Güçlendirir

Bisiklet sürmenin kaslara olan etkileri yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle bacak ve karın kasları aktif olarak kullanıldığından sıkılaşmamızı ve o bölgedeki kasların güçlenmesini sağlayacaktır. Bu durumda dinç bir vücut görüntüsüne sahip olabilirsiniz. 

Eklem Ağrılarını Azaltır

Son zamanlarda neredeyse herkesin şikayet ettiğ eklem ağrılarına bisiklet sürmek iyi geliyor. Özellikle hareketsiz yaşam tarzıyla başlayan eklem ağrıları, kişinin hayatını zorlaştıran ve hareketsiz kalmaya daha çok iten bir neden haline geliyor. Bu durumda bisiklet sürmek eklem ağrılarını azaltmaya yarayan çok iyi bir spor seçeneği. Çünkü eklemler hareket ettikçe form kazanır ve sonuç olarak eklem ağrılarında azalma görülür. 

Postür Bozukluğunu Düzeltir

Günlük hayatımızda özellikle masa başı işlerde çalışanlarda sık rastlanan postür bozukluğu düzenli bisiklet sürmeyle düzeltilebilir. Bisiklet sürerken farkında olmasak da birçok şekilde dengede durmaya çalışıyoruz. Bu denge hareketleri ile vücut zamanla düzelir ve vücudumuzun üst kasları güçlenir. 

Kalp Sağlığını İyileştirir

Bisiklet süremek aerobik bir egzersiz olduğundan kalp sağlığına iyi gelir. Kaslardaki oksijen tükenmesi kalbi daha fazla oksijenli kan sağlamaya zorlar ve böylece daha hızlı çalışmasını sağlar. Bisiklet kullanmak kalbinizi iyileştirirken kan damarlarınızı ve akciğerlerinizi de çalıştırarak kalp sağlığınızı artırmanıza yardımcı oluyor. 

Stresi Azaltır

Birçok egzersiz türünde olduğu gibi bisiklet sürerken de vücudumuz serotonin, dopamin ve endorfin gibi hormonları aktif bir şekilde salgılar. Bu sayede bisiklet sürerken kendimizi enerjik ve mutlu hissederiz. Kaygı ve depresyon gibi psikolojik problemler düzenli bisiklet sürmeyle aşılabilir. 

Keyif veren, harekete geçiren ve fazla zorlamayan bir aktivite olan bisikleti düzenli olarak sürersen kendine ve vücuduna büyük bir iyilik yapmış olacaksın. O zaman Nisan ayıyla beraber havalar da ısındığına göre pedal çevirmeye başlayabilirsin. İyi sürüşler!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar