Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği

Salonda, sahada oynanan basketbol elbette çok keyifli ancak tozdan, sürtünmeden ayakkabıların tabanlarında, yüzeyinde lekeler olması kaçınılmaz. Beyaz ayakkabının griye dönüştüğünü, siyah lekelerle bezendiğini, çamura, toza bulandığını anlamak zor değil. Tanınmaz hale gelen beyaz spor ayakkabı temizliği ilk bakışta zor görülüyor, kabul ediyoruz. Ancak doğru araçlar ve temizleyicilerle ayakkabılarını ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsin. Sahaların tozunu attırırken ayakkabın ile göz kamaştırabilirsin. Yağmur, çamur dinlemeden, ayakkabının kirlenmesini dert etmeden sporun keyfini sürebilirsin. Nasıl mı? 

Kire, Çamura Meydan Oku: Beyaz Ayakkabı Temizliği

Ayakkabı temizliği için çamaşır makinelerini kullanmayı en kolay yol olarak görülebilirsin, ancak yüksek ısı ve devir ayakkabıları yıpratır. Ayakkabıları temizleyeyim derken dokulara zarar vermek istiyorsan, çamaşır makinesini de kullanabilirsin tabii ama bizim daha iyi önerilerimiz var. İşte adım adım beyaz spor ayakkabı temizliği...

  • Ayakkabının üstüne çamur yapışmış veya toz birikmiş olabilir. Öncelikle bir kağıt havlu veya hav bırakmayan mikrofiber bezle ayakkabının kaba pisliğini almalısın. Bu adımda önemli olan kuru bez kullanmak. 
  • Nemli bir bulaşık süngerini ayakkabının lekeli bölgelerini silmek için kullanabilirsin. Süngerin ıslak olmamasına özen göstermelisin, sadece nemli olmalı. 
  • Tabanda çıkmayan siyah lekeler veya plastik kısımlarda yapışmış tozlar olabilir. Krem temizleyici ürünlerden süngere birkaç damla damlat ve ayakkabıyı silmeye devam et. 
  • Krem temizleyiciyi nemli bir bez ile silerek durulayabilirsin.
  • Kuru bir bez veya kağıt havlu ile ayakkabıyı kurulamalısın. 
  • Ayakkabıyı kuruması ve havalanması için biraz açık havada bırak. 
  • Ayakkabı temizliğinin bir aşaması da bağcıklar. Bağcıkları beyaz çamaşır deterjanı ile elde yıkayabilirsin. Değiştirmek de bir diğer alternatif. 

Beyaz Ayakkabı Sararması Nasıl Temizlenir?

Ayakkabılardaki toz ve çamur lekelerini çözdük. Sırada sararan beyaz ayakkabılar var. Özellikle plastik tabanlı ve parçalı ayakkabılarda uzun süre kullanılmadığında veya direkt güneş ışığı aldığında sararma görülebilir. Çamaşır suyu ile sildiğinde sarıların daha da arttığını görebilirsin. Yanlış malzeme felakete sebep olabilir. Ancak korkma, onun da bir çözümü var. 

  • Sararan ayakkabıların tabanını nemli bir sünger ile silebilirsin. 
  • Bir diş fırçasının üzerine bolca krem temizleyici dök ve ayakkabının sararan yerlerini güzelce ovala. Lekeler çıkana kadar ovalamaya devam et. 
  • Leke çıkmamak için direniyorsa, krem temizleyici ile ovalanan yüzeyleri biraz daha krem deterjan dökerek dinlenmeye bırak. 
  • Bir saat kadar sonra ayakkabıyı nemli bir bez ile silebilirsin. 
  • Ayakkabıyı kuruladıktan sonra havalandırmak için açık havaya çıkar. İşte bu kadar. 

Ayakkabı Temizliğinin Püf Noktaları 

Küçük püf noktalardan yararlanarak ayakkabının daha uzun süre temiz kalmasını sağlayabilir, kötü koku gibi sık rastlanan sorunların üstesinden gelebilirsin. 

  • Eğer ayakkabının içinde kötü koku olduğunu fark edersen, bir kağıt havlunun içine karbonat koyarak bu esnada ayakkabının içine bırakabilirsin. Kötü koku da temizlik sırasında ortadan kalkar. 
  • Ayakkabının içindeki kötü kokunun sebebi içindeki tabanlığın aşınması, eskimesi olabilir. Makul fiyatlardaki alternatiflerle tabanı değiştirebilirsin. 
  • Ayakkabıyı her giyişten sonra havalandırmak kötü kokunun yeniden oluşmasına engel olur. 
  • "Beyaz spor ayakkabı temizliği nasıl yapılır?" sorusunun cevabını öğrendin, eğer ayakkabının temiz görünümünü daha uzun süre korumak istersen, her giyişinin ardından tozunu almalı, hafifçe silmelisin. 

Beyaz spor ayakkabının sahada çok karizmatik durduğunu biliyoruz. Bu, senin de vazgeçilmezlerinden biriyse, ancak çabuk kirlenmesi seni yoruyorsa pratik önerilerimizi sen de dikkate almalısın. Dakikalar içinde beyaz ayakkabını tertemiz hale getirebilir, sarı lekelerden ve çamurdan kurtulabilirsin. Bez, krem temizleyici, sünger ve diş fırçası gibi her evde bulunan malzemelerle ayakkabılarını ilk günkü beyazlığına kavuşturabilirsin. En trend beyaz spor ayakkabıları için sneakscloud.com'u ziyaret et!


Beğenebileceğin Diğer Yazılar