Ball Core Antrenmanı Nedir? Faydaları.

Ball Core Antrenmanı Nedir? Faydaları.

Günden güne artan hızlı yemek seçenekleriyle beraber sağlıksız beslenme de ön plana çıkmış durumda. Öğlen yemeklerinde kısıtlı arayı iyi değerlendirme, üniversite öğrencilerinin ders arasında pratik olarak fast food zincirlerini seçmesi sağlıksız beslenmeyi beraberinde getirmekte. Sağlıksız beslenme vücutta istenmeyen yağların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu istenmeyen yağların eritilmesi için ball core antrenmanı önemli bir antrenman türünüdür.


Günün ve hatta haftanın yoğun temposuna maruz kalanlar dışarı çıkmaya bile zaman bulamamakta. Bu zaman kıtlığında ise dışarı çıkamayan ve spor salonuna gidemeyenler olabiliyor. Tam da bu noktada hem spor salonunda hem de evde yapabileceğin bir antrenman türü olan Ball Core, yardımına koşuyor. Karın bölgesine uygulayabileceğin bu antrenmanın faydaları ise azımsanmayacak kadar fazla.


Ball Core Antrenmanı Nedir?

Ball Core antrenmanı, pilates veya herhangi bir top ile yapılan idmanlardır. Karın bölgesini çalıştırmaya odaklı bu antrenman programları, yoğun kalori yakımına sebep olmaktadır. Araların kısa tutulup 10-15 dakika kadar belirli bir program dahilinde yapılması, uzun sürede istenileni verecektir.


Ball Core Antrenmanının Faydaları

Bu idman türünün önemi, üst ve alt karın bölgelerinde etkili olmasıdır. Adonis kası çıkarmada sorun yaşayanlar için ilaç gibi gelecek olan ball core antrenmanında önemli olan diğer bir konu istikrar. Karın kasının kolay olmamasıyla beraber beslenme programıyla desteklenmesi gerekmektedir. Beslenme ve yapacağın antrenmanın etkisi eşittir. Hem ball core antrenmanını düzgün ve programlı yapmak, hem de uygulayacağın beslenme programında aşırıya kaçmayıp dengeli beslenmek önemlidir.


Ball Core Antrenmanı Nasıl Yapılır?

Karın bölgesini çalıştırmaya odaklı olan bu antrenman türünün birden çok hareketi bulunmaktadır. Top ile russian twist, pilates topu ile plank gibi hareketler, ball core antrenmanının öncüsüdür. Bunun yanında farklı hareketler de bulunmaktadır. Bir mat üzerinde ve bir top yardımıyla yapabileceğiniz farklı hareketler de bulunmaktadır.


Sırt üstü yat, sonra dizlerini bükmeden ayaklarını kaldır.

Bununla beraber elinde tuttuğun bir topu da ayaklarına götür.

Bu hareketi karın bölgen yanmaya başladıktan sonra 5-6 tekrar daha yaparak devam ettirebilirsin.


Rahat giysilerle spor yapman ve esnekliğini koruman için Sneaks Cloud’da sana uygun tayt, büstiyer, tişört, kadın eşofman altı, erkek eşofman altı ve daha birçok spor giyim ürününü bulabilirsin hemen incele.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar