Anadolu Efes EuroLeague Şampiyonu!

Anadolu Efes EuroLeague Şampiyonu!

Türkiye, basketbol konusunda oldukça yetenekli oyuncular ve koçlara sahiptir. Bu zamana kadar birçok oyuncu NBA’de oynama fırsatını yakalamış, hatta ve hatta şampiyonluk bile yaşadı. Burada oynayan oyuncuların birçoğu, Türkiye’de giydiği formalar ile deneyim kazandı. Anadolu Efes, birçok kişiye yuva olmasıyla beraber kuvvetli bir altyapısının olduğunu da gösterdi. Bu tesisleşmeye sahip olan Anadolu Efes, 2020-2021’den sonra 2021-2022’de de EuroLeague şampiyonu oldu.

2021-2022 EuroLeague Sezonu

Önceki yıllardaki domine oyunlarına kıyasla daha normal bir sezon geçirdi Anadolu Efes. Ligin sonlarına doğru ilk 8’i garantileyen mavi beyazlılar, sakatlıklar ve sayı bulma konusunda oldukça problem yaşadı. 

Özellikle Sertaç Şanlı’nın gidişiyle beraber pivot rolünde oluşan boşlukla beraber elijah Bryant’ın kadroya dahil olmasıyla yeni bir adaptasyon sürecine girildi. Takımda dengelerin oldukça değişmesiyle beraber Koç Ergin Ataman, oyuncularından farklı tarzdan verimler almaya da başladı. 3 sezon üst üste Final Four’a çıkmayı başaran Anadolu Efes EuroLeague şampiyonu oldu.

2021-2022 EuroLeague Play-off

Play-off mücadelelerine gelindiğinde ise Anadolu Efes’in rakibi Olimpia Milano oldu. Seriyi 3-1 noktalayan Anadolu Efes, Final Four’a çıkmasıyla beraber rakiplerine gözdağı da vermiş oldu.  

2021-2022 Final Four

2021-2022 EuroLeague’de Final Four’a çıkan takımlar; Barcelona, Real Madrid, Olympiacos ve Anadolu Efes oldu. Barcelona ile Real Madrid, Olympiacos ile de Anadolu Efes eşleşti. Eşleşmeler sonucunda Final Four finaline ise Real Madrid ile Anadolu Efes çıktı. Final Four finalinde de rakibini 58-57 yenen Anadolu Efes, tekrardan EuroLeague şampiyonu oldu ve kupayı ikinci kez evine getirdi.

Kasasına Giren Ödül

2021-2022 EuroLeague şampiyonu olan Anadolu Efes’in kasasına giren para tam olarak bilinmemekle beraber yaklaşık 10 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Bu noktada bu gelir, oyuncu ve koçlara harcanan paranın neredeyse yarısı bile etmemekte. 

Ergin Ataman’dan Şampiyonluk Açıklamaları

“Bu takımla gurur duyuyorum. Türkiye’de canını, kanını, yüreğini Ay Yıldız için feda eden, bizlerle kalbi atan tüm Türk halkına armağan olsun bu şampiyonluk. En büyük, biz şampiyon olucaz dedik ve şampiyon olduk. Tarih yazdık. “

Ayrıca Anadolu Efes, 2019-2020 EuroLeague sezonunu da domine ederek ilerliyordu. Play-off'a haftalar kala sadece 3 mağlubiyet ile ilerleyen sezon, pandeminin patlak vermesiyle beraber iptal edildi. 

2018’den başlayarak bu seneye kadar başarılarla dolu bir takım halina gelen Anadolu Efes’te; başta Ergin Ataman olmak üzere koç ekibini, oyuncuları ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Yalı Spor olarak Anadolu Efes’e, Avrupa serüveninde başarılar diliyoruz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar