Reformer Pilates Nedir, Faydaları Nelerdir?

Reformer Pilates Nedir, Faydaları Nelerdir?

Reformer pilates, son yıllarda oldukça popülerlik kazanan aletli bir pilates çeşidi. Pilates stüdyolarındaki reformer aletleri gözüne karmaşık gözüküyor olabilir, fakat bu pilates çeşidinin bunca kişi tarafından benimsenmesinin pek çok sebebi var! Sen de çevrendeki çoğu kişiden reformer pilatesi duyuyor veya sosyal medya hesaplarında sürekli karşılaşıyor ve merak ediyorsan reformer pilatesin ne olduğundan, nasıl yapıldığından ve faydalarından bahsettiğimiz bu yazımıza göz atabilirsin.

Reformer Pilates Nedir?

Reformer pilates, aslında mat üzerinde yapılan pilates ile benzer etkilere sahip. Bu pilates çeşidinde reformer adı verilen bir çeşit alet kullanılıyor. Reformer, itme çekme hareketlerini yaparken direnç seviyelerinin ayarlanabildiği, ileri geri hareket edebilen bir platform içeriyor. Antrenmanın zorluk seviyesi vücut ağırlığına ve aletin yaylarının direncine göre değişiklik gösteriyor. Reformer aleti aynı zamanda farklı amaçlarla kullanabileceğin bir çift kayış bulunduruyor. Bu kayışları ellerin veya ayaklarınla kullanabilir, vücudunu platform üzerinde itip çekebilirsin. Tecrüben yok diye endişelenmene gerek yok, pek çok parçadan oluştuğu için reformer aletinin kişinin seviyesine uygun olarak modifiye edilmesi mümkün oluyor.

Reformer Pilates Nasıl Yapılır?

Reformer aletini kullanarak güç, esneklik veya dengeni geliştirmek için farklı egzersizler yapabilirsin. Hareketler genel olarak aletin platformunu itme, çekme veya bir kuvvete karşı sabit tutma üzerine kurulu. Reformer pilates antrenmanlarının kişiye göre özelleştirilebilmesinin bir sebebi de hareketlerin yapılma şekillerinin oldukça çeşitli oluşu. Platformun üzerinde ister uzanarak ister ayakta durarak ister oturarak yapabileceğin hareketlerden herhangi birini seçebilirsin. Farklı hareketler için çekebileceğin halatlar ve ayaklarını yerleştirebileceğin bir bar dahi bu aletlerde mevcut. Seviyen ne olursa olsun, kendine uygun bir reformer pilates antrenmanı oluşturabilirsin.

Aslında mat üzerinde yapılan alışılagelmiş pilates ile de benzer sonuçlar alabilirsin. Pilates temel olarak vücudunun core bölgesini güçlendirmek amacıyla tasarlanmış bir spordur. Fakat reformer pilates çok daha fazla sayıda hareket seçeneği sunuyor. Reformer ile aynı zamanda daha fazla kası çalıştırabilirsin ve mat üzerinde yapılan pilatese göre çok daha hızlı sonuçlar alabilirsin.

Reformer Pilatesin Faydaları

Reformer pilates, genel olarak vücudunun daha formda, güçlü ve esnek olmasına yardımcı olur ve koordinasyon ve dengeni geliştirir. Tabii ki vücudundaki tüm bu gelişmeler postürünün düzelmesinden günlük hayatta daha kolay ve çevik hareket edebilmene kadar faydalı sonuçlar doğurur. Reformer pilates yapan kişilerin büyük bir kısmı rehabilitasyon veya olası sakatlanmaları önlemek amacıyla antrenman yapmakta. Tüm bu faydaların yanında pilates, core bölgeni güçlendirmeyi hedeflediğinden daha şekilli karın, kalça ve bacaklara sahip olabilir, çok daha fit görünebilirsin. Reformer pilates ile kaslarına hacim kazandırmaktan ziyade, daha güçlü ve uzun kaslara sahip olursun.

Reformer pilatesin başlıca faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Kaslarının güçlenmesini sağlayabilir.
  • Kilo kaybına yardımcı olabilir.
  • Daha güçlü bir core bölgesine sahip olmana destek olabilir.
  • Vücudunun esnekliğini arttırabilir.
  • Dengeni geliştirebilir.
  • Zihnini boşaltmana ve odaklanmana yardım edebilir.

Reformer pilates yapmak için başlangıçta bir pilates stüdyosuna gidip bir uzman eşliğinde çalışmanı tavsiye ediyoruz. Kısa sürede vücudunda ve zihninde oldukça faydalı etkilerini görebileceğin bu pilates çeşidinde kendini geliştirip ilerledikçe dilersen evin için bir reformer aleti de edinebilirsin. Reformer pilates yaparken rahat ve esnek kıyafetler giyiyor olman kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak. İhtiyacın olan spor kıyafetleri ve onlarca spor aksesuarı için Sneaks Cloud’u ziyaret edebilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar