2020-2021 NBA Şampiyon Takımı Milwaukee Bucks

2020-2021 NBA Şampiyon Takımı Milwaukee Bucks

NBA 2020-2021 sezonu sona erdi. Koronavirüs sebebiyle 2 ay geç başlayan sezonda basketbol severler için birçok unutulmaz an yaşandı. Sezonun şampiyonluk ipini Phoenix Suns’a karşı seriyi 4-2 kazanan Milwaukee Bucks göğüsledi. Milwaukee Bucks, serinin 6. maçında Phoenix Suns’ı 105-98 skorla mağlup ederek 50 yıl aradan sonra tekrar şampiyon oldu. Nefes kesici bir sezonun ardından Sneaks Cloud ekibi olarak final maçı ve NBA 2020-2021 sezonu şampiyonu Milwaukee Bucks hakkında detaylı bir içerik hazırlamak istedik. 

NBA Şampiyonu Milwaukee Bucks

Bir önceki şampiyonluğu 1971 yılında olan Milwaukee Bucks önceki sezonlarda genelde stabil bir performans sergiledi. 2019-2020 sezonunda konferans finaline kadar gelen Milwaukee Bucks, burada Toronto Raptors’a karşı yenilerek finale çıkma şansını kaybetti. Öte yandan Bucks bünyesinde yer alan Giannis Antetokounmpo, Brook Lopez gibi oyuncular ve takım koçu Mike Budenholzer ile takımın çok daha iyi noktalara geleceği tahmin ediliyordu. Yeni sezona sıkı çalışarak parlak bir giriş yapan takım, hak ettiği birinciliği elde etti.

Bu sene sahip oldukları NBA şampiyonluğunun ardından Milwaukee’nin şehir merkezinde düzenlenen bir geçit töreniyle kutlama yapan takım, binlerce taraftarıyla buluştu. Büyüleyici geçit töreninde Brandon Jennings ve Michael Redd gibi eski Bucks oyuncuları da yer aldı. Milwaukee İlçe Yöneticisi David Crowley 22 Temmuz gününü “Altı maçta Bucks” günü ilan etti. 

NBA 2020-2021 Sezonu

Sezonun şampiyonluğu kazanan takımı Milwaukee Bucks, doğu konferansının ilk maçında Miami Heats’i 4-0, konferans yarı finalinde ise Brooklyn Nets’i 4-3 mağlup etti. Konferans finalinde Atlanta Hawks’ı 4-2 mağlup ederek, Los Angeles Clippers’ı alt eden Phoenix Suns ile finalde karşılaştı. 6 maç süren serinin ilk iki maçında Phoenix Suns üstünlük sağlasa da ilerleyen maçlarda galibiyet Milwaukee Bucks’ın oldu. Phoenix Suns’ın gözde oyuncularından Chris Paul 26, Devin Booker ise 19 sayı yaptı.

Takımın sezon boyu en gözde oyuncularından olan Giannis Antetokounmpo toplam 50 sayı, 14 ribaund ve 5 blok yaparak takımını şampiyonluğa ulaştırdı. Giannis, doğu konferansı finallerinin 4. maçında dizini sakatlamasına rağmen son maçta gösterdiği performansıyla NBA tarihinde 40 sayı ve 10 ribauntun üstüne çıkan Shaquille O’Neal’dan sonraki ikinci oyuncu oldu.

Yetenekli basketbolcu, 2019 yılında “NBA’in En Değerli Oyuncusu” ödülünü alırken yaptığı konuşmada babası için NBA şampiyonluğu kazanma sözü vermişti. Efsanevi eski Milwaukee Bucks oyuncusu “The Big O” lakaplı Oscar Robertson ise NBA’de savunması en güç oyunculardan biri kabul edilen Giannis Antetokounmpo’yu yalnızca Los Angeles Lakers oyuncusu Anthony Davis’in savunabileceğini belirtti. 

Uzun bir sürenin ardından büyük bir başarı elde eden Milwaukee Bucks takımını gönülden kutluyoruz. NBA ve basketbolla ilgili birçok içerik Sneaks Cloud Blog’da! Sıkı bir basketbol oyuncusuysan ihtiyacın olan her şeye Sneaks Cloud’dan ulaşabileceğini unutma.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar