2021 Euroleaguage Final Four

2021 Euroleaguage Final Four

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 2021 Final Four final maçında İspanya’nın FC Barcelona takımıyla karşılaştı. Almanya’nın Köln kentinde Lanxess Arena’da oynanan maçın ilk yarısını Anadolu Efes 39-36 önde bitirdi. 2. yarıda da üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes 86-81’lik skor ile Euroleague 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu. Fenerbahçe’nin 2017 Euroleague şampiyonluğunun ardından Anadolu Efes de tarihi bir başarı elde ederek tekrar Türkiye’ye Avrupa Şampiyonluğunu getirdi.

2021 Euroleaguage’de Neler Oldu?

MVP Anadolu Efes’ten

Turkish Airlines Euroleague tarihinde ilk kez bir maç sonunda 2 oyuncu birden finalin en iyi oyuncusu (MVP) seçildi. Anadolu Efes forması giyen oyunculardan Shane Larkin final maçında 21 sayı yaparak MVP ünvanını alırken, 25 sayı kaydeden Vasilije Micic hem final maçında MVP, hem de Final Four 2021 MVP seçilerek üstün bir başarı sergiledi. 

En Yaşlı Basketbolcu Pau Gasol

Barcelona uzun adamı Pau Gasol 21 yıl sonra Final Four'a geri döndü. 40 yaşında, Derrick Sharp'ın rekorunu kırarak Final Four'a katılan en yaşlı oyuncu oldu. 16 numaralı forma için Barcelona ile 30 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli sözleşme imzalayan Gasol tarihte EuroLeague, NBA, EuroBasket ve Dünya Kupası şampiyonluklarını kazanan ikinci oyuncudur. 

İlk Türk Başantrenör Ergin Ataman

Ergin Ataman EuroLeague kupası'nı kazanan ilk Türk başantrenör olarak tarihe geçti. İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002 FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012 FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016 ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan Ergin Ataman, Anadolu Efes'le Avrupa'nın en büyük kupasını Euroleague 2021 Şampiyonluğu ile Türkiye’ye getirdi.

Tibor Pleiss

Tibor Pleiss, EuroLeague'i neredeyse yirmi yıldır kazanan ilk Alman oyuncu oldu. Şimdiye kadar sadece 3 Alman basketbolcu EuroLeague Şampiyonluğu görmüştü, bu oyuncular; 1997'de Christian Welp, 2000'de Michael Koch ve 2003'te Patrick Femerling.

En Büyük Final Four kazananı Jasikevicius

Šarūnas Jasikevičius, EuroLeague düzeyindeki rekabette şimdiye kadar üç farklı takımla kıta şampiyonu kupasını kaldırarak, tüm zamanların en büyük Final Four kazananlarından biri oldu. Saras bu sene de kazansaydı, hem oyuncu hem de koç olarak bunu başaran dördüncü kişi olacaktı.

Anadolu Efes’in hücumu, Barcelona’nın savunmasıyla kayıtlara geçen Turkish Airlines Euroleague Final Four, keyifli ve heyecan dolu maçlarla şampiyonunu belirledi. Sneaks Cloud olarak biz de Şampiyonumuz Anadolu Efes’i tebrik ediyoruz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar