Yeni Sezon Başladı: NBA'de Yaz Transferleri ve Sezonun Öne Çıkanları

Yeni Sezon Başladı: NBA'de Yaz Transferleri ve Sezonun Öne Çıkanları

Dünya basketbolunun kalbinin attığı NBA, 2019/20 sezonuna transfer dönemindeki görülmemiş hareketlilikle merhaba diyor. Değişen şampiyon adayları, dipten zirveye sıçramak için sınırları zorlayan transferler yapan takımlar, veda eden efsaneler ve çok daha fazlasıyla yeni sezonda NBA’e hazır olun!

NBA’de Şampiyonluğun Yepyeni Adayları Var

Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde Toronto Raptors şampiyon olsa da sezon başında Golden State Warriors rakipsiz ve tek favori olarak görülüyordu. Bu sezon ise yakın tarihteki tek yönlü tahminler tamamen ortadan kalktı ve ortaya birden fazla takımın eşit olarak favori görüldüğü bir tablo çıktı. LeBron James hamlesine rağmen 2019’da playoff göremeyen Los Angeles Lakers, ligin blok kralı olan ve en efektif oyuncularından biri olarak gösterilen Anthony Davis’i kadrosuna kattı. Davis’in yanı sıra DeMarcus Cousins ve Dwight Howard ikilisi başta olmak üzere önemli takviyeler yapan Lakers’a en büyük cevaplardan birini ise ayrı şehirdeki ezeli rakibi Clippers verdi. Adı Lakers’la anılan ve Toronto’nun masalsı 2019 şampiyonluğunun en büyük mimarı olan Kawhi Leonard, tercihini şehrin diğer yakasından yana kullandı ve tüm dengeleri değiştirdi. NBA’de yaz döneminin en gözde ismi olan Leonard’ın yanına 2018/19’da istatistiksel anlamda kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Paul George eklendi. Clippers bir anda NBA’in en büyük şampiyonluk favorisi olarak konuşulmaya başladı.

MVP Giannis Antetokounmpo başta olmak üzere yıldızlarına sahip çıkan Milwaukee Bucks, doğunun en büyük favorilerinden biri olarak yerini korurken Embiid, Harford, Simmons, Richardson gibi yıldızlarıyla Furkan Korkmaz’ın da formasını giydiği Philadelphia 76ers, Allen Iverson döneminden bu yana ilk kez ligin en büyük favorileri arasına adını yazdırdı. Son 5 yılda 3 kez NBA’in en büyüğü olan Golden State Warriors ise Igoudala ve Durant başta olmak üzere önemli isimleri kaybetti. Durant’in sakatlığı nedeniyle sezonu kaçıracak olması 2019/20 sezonunda Warriors’ın kaderini değiştirmemiş olsa da NBA uzmanlarının ortak görüşü, Igoudala’nın savaşçı kimliğin kaybedilmesine sebep olduğu yönünde. Aynı zamanda Klay Thompson da sakatlığı nedeniyle Şubat 2020’ye dek forma giyemeyeceği için Warrios’ın bu yıl konferans finali görmesi bile başarı kabul edilebilir.

Bu Yazın En Önemli NBA Transferleri

Şampiyonluk adayları arasında bazı önemli transferlerin adı geçmiş olsa da 2019 yazında dikkate değer transferler sadece o isimlerle sınırlı değildi. Bu sezon playoff potasına girmek için savaşacak olan Brooklyn Nets, Boston Celtics’in All-Star oyun kurucusu Kyrie Irving’in yanı sıra geleceğe yönelik bir hamle yapıp sakatlığı nedeniyle sezonu pas geçecek olan Kevin Durant’le de sözleşme imzaladı. Golden State Warriors, Durant-Igoudala gibi isimlerle yolları ayırdıktan sonra kadrosunu D’Angelo Russell gibi bir güçle takviye etti. Bir dönem Ömer Aşık’ın da formasını giydiği New Orleans Pelican, süper yıldızı Davis’i Lakers’a yollarken karşılığında Ingram ve Lonzo Ball gibi iki önemli yeteneği kadrosuna kattı. Draft’ın ilk sırasında seçilen ve NBA’in tarihindeki en büyük yıldızlarından biri olması beklenen Zion Williamson da kariyerine Pelicans ile start veriyor.

NBA’de bir dönem Oklahoma City Thunder ile fırtınalar koparan ikili James Harden ile Russell Westbrook, aradan çok da uzun süre geçmemişken yeniden takım arkadaşı oldu. Harden, Westbrook’un kişisel performans odaklı oyunundan kaçarak Houston’a gitmiş olsa da Westbrook’un son 3 yılı sezonu çok iyi bir performans ortalamasıyla bitirmesi, Harden’ın zamanında koşarak kaçtığı o çocuğun bir hayli geliştiğini gösteriyor. Ancak, böyle bir hamle yapmanın elbette bir bedeli vardı: Houston Rockets, eski dostları bir araya getirebilmek için Chris Paul gibi bir isimden takas yoluyla vazgeçmek zorunda kaldı ve All-Star oyun kurucunun yeni durağı Oklahoma City Thunder oldu. Giannis Antetokounmpo efsanesi NBA’i kasıp kavururken Milwaukee Bucks’tan bir Antetokounmpo hamlesi daha geldi ve yıldız ismin kardeşi Thanasis de kadroya katıldı.

Birçok yıldızın önce All-Star sonrasında da MVP olabilmek için kıyasıya bir rekabet içine gireceği 2019/20 sezonunda, sporculara sağlanan tüm antrenman ve maç ekipmanları teknolojinin getirdiği yeniliklerle donatılıyor. Parkeye çıkan yıldızlar en iyi performansı vermek için formadan bilekliğe kadar tepeden tırnağa özenle giyiniyorlar. Sneaks Cloud ile NBA yeni sezon hazırlıklarına başlarken basketbol ekipmanlarınızı yenileyin ve parkelerin yıldızı olmak için dev bir adım atın!