Spor Salonuna Gitmeden Evde Yapabileceğin 5 Hareket

Spor Salonuna Gitmeden Evde Yapabileceğin 5 Hareket

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber herkes formunu korumaya özen göstermeye başladı. Tatil sezonunun açılmasıyla da spor salonlarının kayıtları tamamen dolu hale geldi. Birçok kişi bu sebepten dolayı ve gerçekleştirdiği seyahatler sebebiyle spor salonları yerine evde veya ekipmansız yapılabilecek sporlara yönelmeye başladı. Bu yazımızda sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürmen için dilediğin yerde yapabileceğin 5 spor hareketinden bahsedeceğiz. 

Şınav (Push-up)

Şınav, vücut ağırlığıyla yapılan en etkili hareketlerden biridir. Göğüs, kollar, omuzlar ve triceps kaslarını çalıştırır. Doğru bir şekilde yapmak için ellerini omuz genişliğinde yerleştir, vücudunu düz bir çizgide tutarak yavaşça eğil ve kollarını bükerek göğsünü yere yaklaştır. Ardından kollarını düzleştirerek başlangıç pozisyonuna geri dön. Başlangıçta sayıları sınırlı tutabilir ve zamanla tekrar sayısını artırabilirsin. Bu hareketi dilediğin yerde yaparak aktif bir yaşam sürdürmeye devam edebilirsin. 

Squat

Squat, bacak ve kalça kaslarını çalıştıran çok etkili bir egzersizdir. Ayaklarını omuz genişliğinde aç ve yavaşça çömelme hareketi yap, dizlerinizi 90 dereceye kadar bük. Ardından yavaşça yükselerek başlangıç pozisyonuna dön. Doğru form için sırtını düz tutmaya özen göster ve topuklarını yere sağlam bas. Squatları 3 set 15 tekrar halinde yapıp seviyene göre zamanla artırabilirsin. 

Plank

Plank, karın kaslarını güçlendiren ve gövdenin stabilitesini artıran harika bir egzersizdir. Düz bir zeminde yere yüz üstü uzanarak dirseklerini omuz hizasında yerleştir. Ayak parmaklarını yere bas ve vücudunu düz bir çizgide tutarak karın kaslarını sık. Bu pozisyonu mümkün olduğunca uzun süre koru. Başlangıçta 20-30 saniyeyle başlayabilir ve zamanla süreyi artırabilirsin. Hareketi yaptıkça günden güne vücudunun dayanıklı bir hale geldiğini fark edebileceksin. 

Mountain Climber

Mountain climber, kardiyo etkisiyle birlikte tüm vücudu çalıştıran dinamik bir egzersizdir. Yere düz bir şekilde ellerin ve ayak parmaklarının üzerinde dur. Daha sonra sırayla her bir dizini göğsüne doğru çek, ardından bacaklarını tekrar geri uzat. Bu hareketi hızlı bir tempoda tekrarlayarak kalori yakımını sağlayabilirsin. 

Lunges

Bu hareket, bacak kaslarını hedef alarak vücuduna denge ve esneklik sağlar Ayaklarını omuz genişliğinde açarak ve bir adım öne at. Ardından ön dizini 90 derece bükerek arkadaki dizini yere yaklaştır. Bu pozisyonda birkaç saniye kalarak tekrar başlangıç pozisyonuna dön ve diğer bacağınla da aynı hareketi tekrarla. Lunges hareketi ile hem bacak kaslarını güçlendirebilir hem de daha sıkı kalçalara kavuşabilirsin. 

Fitness sevenler, sağlıklı yaşam isteyenler, dinamik ve sıkı bir vücut isteyenler… Her zaman spor salonlarına gitmen mümkün olamayacağı gibi her koşulda spor yapman da zor olacaktır. Bu yüzden sana dilediğin yerde yapabileceğin spor hareketlerini açıkladık. İster evde, ister tatilde kısacası her yerde bu hareketleri uygulayabilirsin. Haydi harekete geç ve sağlıklı bir yaşam için sporunu yap!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar