Eski NBA Oyuncuları: Karl Malone Hakkında Bilinmeyenler

Eski NBA Oyuncuları: Karl Malone Hakkında Bilinmeyenler
#NBA#basketbol

“NBA’in en iyi uzun forveti kim?” sorusuna ikinci kere düşünmeden verebileceğiniz cevaplardan biridir Karl “Postacı” Malone. NBA severlerin akıllarına kazınmış gücüyle birlikte gelen dominant oyunu, basketbol tanrıları tarafından özel olarak yaratılmış fiziği ve keskin orta mesafe şut yeteneğiyle adını Hall of Fame listesindeki adının hakkını vermiş bir isim. Ancak saha içindeki tavrı her ne kadar temiz ve net olsa da saha dışındaki hayatı da bir o kadar sansasyonel. Gelin bu NBA efsanesini birlikte tanıyalım.

Postacının Çocukluk ve Gençlik Yılları

Karl Malone 9 kardeşin en küçüğü olarak Summerfield, Louisiana’da bir çiftlikte Shedrick ve Shirley çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası, başka bir kadınla olan ilişkisi ortaya çıkınca oluşan baskıya dayanamadı ve Karl 3 yaşındayken intihar etti. Karl, ailenin en genci olmasına rağmen fiziği ve gücü sayesinde kendini hemen belli ediyordu. Karl, 9 kişilik aileyi geçindirmekte zorlanan annesine biraz da olsun yardım edebilmek için çiftlikteki fiziksel güç gerektiren odun kesme gibi bütün işleri hallediyordu. 9 yaşına geldiğinde ailesini besleyebilmek için dedesinden avlanmayı ve balık tutmayı öğrendi. 

Karl, fiziğinin basketbol oynamaya çok yatkın olduğu biliyordu ancak annesi hariç hiç kimse bu hayalini desteklemiyordu. Lise yıllarında yeterli olanın yalnızca fiziği değil, aynı zamanda yeteneğinin de olduğunu fark eden Karl takım arkadaşları arasında hemen parladı ve Summerfield lisesini tam 3 kere eyalet şampiyonluğuna taşıdı.

Lise yıllarında yaptığı bu patlama ile Arkansas ve Louisiana üniversitelerinden burs teklifi alan Karl, evine daha yakın olan Louisiana Tech’i seçti. Karl Malone lakabı olan Postacı’yı bu okulda sergilediği oyunla elde etti çünkü aynı bir postacı gibi her zaman gereken yerde ve zamanda işini yapmasıyla ünlendi.

Bak Postacı Geliyor Kaos Getiriyor

Basketbol dünyasına kendini hissettirmeye başlayan Karl, lise son sınıfta yaşıtı olan Bonnie Ford’u hamile bıraktı ve ikizleri Daryl ve WBNA severlerin yakından tanıyacağı, Cheryl Ford dünyaya geldi. Ancak Postacı’nın çapkınlıkları bununla sınırlı kalmadı ve 20 yaşındayken kendisinden 7 yaş küçük Gloria Bell ile yaşadığı ilişki sonucunda amerikan futbolunun bilinen isimlerinden olan oğlu Demetress Bell doğdu. Malone başta bu 3 çocuğun kendisinden olduğunu reddetti ancak yapılan DNA testleri sonucu çocukların babası olduğu kesinleşti. Mahkemenin sunduğu 125$’lık çocuk desteğini başta çok bulan Malone mahkemenin hapis cezası kararından sonra çocukların anneleriyle gizli bir şekilde anlaştı ve davalar düştü.

Teslimata NBA’de Devam!

Louisiana Tech gibi basketbolda adı duyulmamış bir üniversiteden geldiği halde Malone, 1985 NBA Draft’ında 13. sıradan Utah Jazz tarafından seçildi. Daha Çaylak sezonunda büyük işler yapacağını hissettiren Malone ilk sezonun sonunda En İyi Çaylak Takımı’na seçilirken aynı zamanda En İyi Çaylak sıralamasında üçüncü oldu. Takımın oyun kurucusu John Stockton ile mükemmel bir sinerji geliştiren Malone takımın ofansif olarak itici gücünü oluştururken aynı zamanda ribaund yükünü de üstlendi ve kariyeri boyunca 25.0 sayı 12.7 ribaund ortalamasıyla oynadı. 3. Sezonunda All-Star takımına seçilen Malone yerini 14 sezon boyunca kimseye kaptırmadı. Aynı zamanda Malone bugün hala kırılması imkansız gözüyle bakılan en fazla serbest atış ve en fazla savunma ribaundu rekorlarının da sahibi.

Akıllarda Tek Soru: Karl Malone’un Şampiyonluk Yüzüğü Var Mı?

Karl Malone, şampiyonluk hayallerini Utah Jazz’de ne yazık ki bir türlü gerçekleştiremedi. 2003-2004 sezonunda gönlünü ve gençliğini verdiği takımından ayrılıp rüyalarındaki yüzüğü almak için zamanın en dominant takımlarından olan Los Angeles Lakers’a imza attı ancak sezon ortasında sakatlandı ve Lakers şampiyonluğu finallerde kaybetti. Sonraki sezon Kobe Bryant üzerinden bir yapılanmaya gitmeye karar veren Lakers Kobe’nin istemediği hiç kimseyi takımda tutmak istemedi ve bu listenin başında Karl Malone vardı. Bunun sebebi olarak Vanessa Bryant Malone’nun kendisine sarkıntılık ettiğini iddia etmesiydi ve Kobe takımda kendisine saygısızlık yapacak kimseyi istemiyordu. Malone ilerlemiş yaşı ve yaşadığı son sakatlık nedeniyle profesyonel basketbol kariyerini yüzük kazanamadan bırakmak zorunda kaldı.

NBA Sonrası Karl Malone

Postacı şampiyonluğu tadamasa da küçüklüğünde hayal ettiği her şeyi başardı. Küçükken yaşadığı çiftlikte kardeşleriyle izlediği kovboy filmlerinden birinde oynama hayalini 1994’te “Rockwell: A Legend of Wild West” filmiyle gerçekleştirdi. Emekli olduktan sonra kendi çiftliğini satın aldı ve küçükken aşina olduğu hayata geri döndü. Gereken yerde ve zamanda işini yapmasıyla aldığı lakabının hakkını da sahanın dışında vermeye de devam etti ve 2005’te Katrina kasırgasından etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaşan ilk kişi oldu.

Karl “Postacı” Malone saha içindeki dominant, net ve sert oyunuyla NBA tarihinin en iyi uzun forvetlerinden biri olurken, gençliğinde ve emekliliğinde yaptıklarıyla unutulmaz NBA oyuncuları arasındaki yerini kesinlikle hak etti.

Eğer oynadığın pozisyonda Karl Malone kadar iz bırakmak istiyorsan, sneakscloud.com’dan istediğin basketbol ayakkabısı ve ekipmanı bulabilir ve potaların tozunu attırabilirsin.

İlgili Ürünler