Çok İşinize Yarayacak Kamp Malzemeleri Listesi

Çok İşinize Yarayacak Kamp Malzemeleri Listesi

Modern hayatın getirdiği stres, sorun ve dertlerden sıyrılmanın en etkili yollarından biridir kamp yapmak. Doğada sevdiklerin ile birlikte geçireceğin birkaç gece her zaman ilaç gibi gelir. Tabii bu deneyimin, hayalini kurduğun kadar keyifli olması için bazı kamp ekipmanlarına ihtiyacın var. Peki arazide geçireceğin süre ve hava şartlarını göz önünde bulundurarak yanına alman gereken kamp malzeme listesi neleri içermeli? İşte senin için hazırladığımız çok işine yarayacak ekipmanlardan oluşan kamp malzemeleri listesi...

Kamp Çadırı

Doğadaki evin olan kamp çadırı, kamp için gerekli malzeme listesinde her zaman ilk sıralarda gelir. Çadır, arazideki en önemli ihtiyacın olan barınak sorununa pratik çözüm sunan bir kamp ekipmanıdır. Kamp yapacağın mevsim ve kullanacağın kişi sayısına uygun olarak temin edeceğin çadır, doğada geçireceğin zamanın daha keyifli ve konforlu olmasına yardımcı olur.

Uyku Tulumu

Hangi mevsimde kamp yapacak olursan ol eğer geceyi arazide geçireceksen, uyku tulumunu yanına almayı kesinlikle ihmal etmemelisin. Çadırın içinde bile olsan, özellikle sabaha karşı bastıran soğuk havadan tam olarak korunamayabilirsin. Bu durum da uyku keyfini sekteye uğratır ve dinlenmene engel olur. Ama mevsim şartlarına uygun bir uyku tulumu sayesinde üşümeden ve ihtiyacın olan enerjiyi depolamış olarak uyanırsın.

Kamp Matı

Çadır kurduktan sonra, zemine sereceğin kamp matı sayesinde yerden gelen soğuktan korunabilirsin. Yoğun bir kamp gününden sonra konforlu bir gece geçirebilmen için kamp matının yanında olması şart. Matın kalın yapısı, zemindeki taş ve diğer benzeri çıkıntılardan seni koruyarak daha iyi dinlenmene ve bir sonraki kamp gününe hazır olmana yardımcı olur.

Kamp Sırt Çantası

İhtiyacın olan kamp malzemelerini yanında taşımak için mutlaka bir kamp çantasına sahip olmalısın. Kampçılık faaliyetleri için tasarlanmış sırt çantaları, fonksiyonel özellikleri ile malzemeleri düzenli olarak yanı başında bulundurmanı mümkün kılar.

Fener

Kamp yaparken hava karardıktan sonra en çok ihtiyaç duyacağın şey ışık. Işığı en pratik ve kolay olarak sağlayan kamp malzemesi ise fenerdir. İster el feneri olsun ister kafa feneri, yanına alacağın bir fener her zaman işine yarar.

Çakı

Çakılar, küçük ve fonksiyonel olma özellikleri ile ön plana çıkan olmazsa olmaz kamp ekipmanlarından biri. Çadır kurarken, yemek yaparken, ateş yakarken ve daha birçok kamp faaliyeti sırasında çakıya ihtiyaç duyarsın. O çok az yer kaplayan çakını, sırt çantana atmakla ne kadar iyi bir iş yaptığını arazi de anlayacaksın.

Çakmak

Ateş yakmak kamp faaliyetinin vazgeçilmez ritüelidir. Gündüzleri yemek pişirirken, akşamları ise hem ısınmak hem de ateş başında keyifle sohbet edebilmek için ateşe ihtiyacın olur. Ateşi en kolay ve hızlı şekilde yakabilmek için de başlatıcı olarak yanında çakmak veya kibrit bulundurman gerekir. Aksi takdirde uzunca bir süre odunları birbirine sürtmek zorunda kalabilirsin.

Yedek Kıyafet

Kampa gitmeden önce, doğada bulunacağın süre boyunca havanın nasıl olacağını mutlaka kontrol etmelisin. Ani hava değişikliklerini göz önünde bulundurarak birkaç yedek giysini yanına alman hayat kurtarıcı bir hamle olur. Ayrıca hava durumu ne kadar iyi görünürse görünsün, mutlaka kapüşonlu bir üst ve yedek çorap almadan kamp aktivitene başlama.

İlk Yardım Çantası

Doğada geçirilen zaman keyifli olduğu kadar sürprizlerle de doludur. Özellikle herhangi bir yaralanma ve sakatlanma durumunda, şehirde olduğu gibi hemen bir acil servise giderek gerekli tedaviyi yaptıramayabilirsin. Bu nedenle meydana gelebilecek küçük kazalara yönelik olarak temel sağlık malzemelerini içeren bir ilk yardım çantası her zaman yanında bulunmalı.

Kamp faaliyetin sırasında senin için gerekli olan outdoor giyim ürünlerini güvenle ve en pratik şekilde temin etmek için Sneaks Cloud’u ziyaret edebilirsin.